Futbol

El PSG retira Mbappé del seu cartell promocional de la gira d’Àsia

El club gal va deixar fora de la gira Mbappé després del primer test de pretemporada en què el davanter va marcar en els 25 minuts que va jugar

El PSG retira Mbappé del seu cartell promocional de la gira d’Àsia
2
Es llegeix en minuts

Tot just anunciar que Kylian Mbappé no aniria a la gira d’Àsia per negar-se a renovar fins al 2025, el París Saint-Germain (PSG) va retirar la fotografia del seu jugador estrella del cartell promocional i va situar el defensa Lucas Hernández al seu lloc.

En una decisió inaudita, el ‘site’ oficial del PSG va penjar una foto modificada, en què sí que van continuar estant Marquinhos, Marco Verratti, Neymar i el sud-coreà Lee Kang-In.

Els campions francesos no comptaran d’aquesta manera amb el seu jugador més mediàtic per disputar tres partits amistosos al Japó: a Osaka contra el saudita Al-Nassr de Cristiano Ronaldo (25 de juliol), contra el Cerezo Osaka (28 de juliol) i contra l’Inter de Milà a Tòquio (1 d’agost). I un altre a Corea del Sud (3 d’agost).

Deixar Kylian Mbappé a França ha creat un sisme en el futbol gal. La premsa francesa va donar aquest dissabte detalls de la dràstica actitud del PSG de Nasser al-Khelaïfi, que sospita que l’atacant ja té un acord amb el Reial Madrid per anar-se’n gratis el 2024, una cosa que el futbolista ha negat.

Al-Khelaïfi pretén posar el capità de la selecció gal·la contra les cordes perquè es posicioni sobre el seu ultimàtum: acciona la clàusula de renovació d’un any més, fins al 2025, o tindrà «la porta oberta» des d’aquest estiu, com va avisar el dirigent públicament.

El PSG vol, a més, evitar pagar els 80 milions de la clàusula de fidelitat contemplada per a la temporada 2023-2024 i negociada en la seva prolongació del 2022. Els parisencs no veuen sentit a desemborsar 80 milions de prima a un jugador que al cap d’uns mesos se n’aniria sense cap cost.

No obstant, l’entitat esperarà fins a la data límit establerta, el 31 de juliol, per eventualment negociar el traspàs amb un altre club. L’esperança, tot i que mínima, és que el jugador acabi cedint i firmant un any més, una cosa que l’estrella parisenca ha descartat fins al moment.

El canal RMC, per la seva banda, va informar que, a més del Reial Madrid, hi ha altrs clubs anglesos i saudites que estan pendents del futbolista campió del món el 2018.

Una altra hipòtesi que circula és que Mbappé no vulgui ser traspassat –no poden obligar-lo jurídicament– i que sigui apartat de l’equip, com va passar, per exemple, amb l’internacional francès Adrien Rabiot la temporada 2018-2019.

Notícies relacionades

La primera setmana a les ordres de l’espanyol Luis Enrique, Mbappé no va donar senyals públics d’incomoditat. Es va entrenar normalment i fins i tot va tenir l’oportunitat de jugar per primera vegada amb el seu germà Ethan, de 16 anys.

En el partit inaugural de la pretemporada, aquest divendres contra Le Havre, Mbappé va disputar amb prou feines els últims 25 minuts, prou temps per fer el segon gol de la victòria en el minut 90, per a molts l’últim que fa amb la samarreta parisenca.