MLS

Messi debuta amb l’Inter Miami marcant el gol de la victòria en el 94

‘La Pulga’ va sortir de suplent a la segona part i va firmar el gol que va significar l’1-2 per al seu equip amb un golàs de falta directa

5
El Periódico

Leo Messi va debutar a la segona part i va liderar el triomf de l’Inter Miami per 1-2 contra el Cruz Azul aquest divendres amb un impressionant gol de falta directa, marca de la casa, en el minut 94. Va ser l’estrena somiada per a l’argentí, acompanyat per la seva nova afició, envoltada de celebritats i recordant que malgrat la inactivitat continua sent un jugador absolutament diferencial. Al costat d’ell també va debutar a Miami el seu company i amic Sergio Busquets, l’únic que el va saber trobar amb garanties al terreny de joc.

Per a aquesta primera jornada de la Leagues Cup, el nou torneig en què competeixen tots els equips de l’MLS i la Lliga MX, el tècnic Gerardo ‘Tata’ Martino va decidir que ni Messi ni Busquets sortissin en l’onze inicial, i l’Inter Miami, fins a aquest magnífic esclat final de l’argentí, va patir els mateixos problemes que ja va mostrar durant la resta de la temporada: una fragilitat defensiva preocupant que neix al mateix centre del camp.

Primera meitat inquietant

L’argentí Carlos Rotondi va ser el primer a posar en alerta la defensa de l’Inter Miami amb una internada per l’esquerra que va acabar amb un centre que no va trobar resposta. No va ser l’única. El centre del camp de l’equip de Florida va deixar molts espais que els mexicans van saber aprofitar per arribar amb certa claredat a l’àrea. De fet, Drake Callender es va haver de lluir en un parell d’ocasions en els primers cinc minuts amb el brasiler Moisés Vieira lamentant-ne la més clara. L’equatorià Leonardo Campana va fer el primer avís dels de rosa i el mexicà Andrés Gudiño es va defensar sota els pals, però aquesta ocasió no va suposar un canvi de sentit en el partit perquè, tan sols uns segons després, Rotondi va estavellar la pilota al pal i el colombià Diber Cambindo va fallar el rebuig gairebé a plaer.

El minut 24, el genoll esquerre d’Ian Fray, de manera totalment fortuïta, es va torçar i va derivar en gestos d’enorme dolor del jamaicà, fet que el va obligar a abandonar el partit. Després del triomf final, Messi, en declaracions a peu de camp, va dedicar el triomf al seu company lesionat probablement de gravetat. No va poder continuar tampoc l’altre lateral dret, el de Cruz Azul, un Rodrigo Huescas que es va lesionar també en solitari i va ser substituït pel paraguaià Juan Escobar.

Aquestes aturades van beneficiar l’Inter Miami, que en l’últim tram de la primera part va aconseguir controlar en certa manera el partit, els seus jugadors van combinar millor i així va arribar el gol del finlandès Robert Taylor en el 44, amb un magnífic desbordament des de la banda esquerra per disparar al pal llarg amb la dreta i marcar malgrat la immensa estirada de Gudiño. La cara de preocupació de Messi a la banqueta va canviar amb el gol, i ho va celebrar amb la resta de companys suplents. Sense portar les regnes del partit, els seus li aplanaven el camí per al seu debut amb la samarreta rosa.

Messi i Busquets canvien el partit

Messi i Busquets van saltar al terreny de joc en el minut 53 i van trigar poc a despertar els primers ànims de la grada en una gran jugada que va portar l’argentí a combinar amb els seus companys fins a la línia de fons. El partit era un altre des del punt de vista ambiental i futbolístic. Els espectadors es van mantenir durant molts minuts drets i Messi va assumir el lideratge començant per posar-se el braçal de capità des del primer minut a la gespa.

Una pilota aturada executada per Messi va habilitar dins de l’àrea el veneçolà Josef Martínez, que també va entrar en el canvi amb els dos ex del Barça. El davanter de la ‘vinotinto’ la va estavellar contra el porter.

El colombià Kevin Castaño va entrar en un moviment tàctic interessant del Cruz Azul i el resultat va ser immediat, amb el gol de l’empat dels mexicans en el minut 64. Uriel Antuna va rebre la pilota dins de l’àrea i, amb un gir ràpid i xut creuat, va batre Callender davant la mirada i passivitat de la defensa local.

L’Inter Miami va seguir jugant al ritme que marcava Messi, de nou amb una pilota servida en profunditat a Martínez, que no va saber concretar. El 10 va buscar també el xut des de fora de l’àrea, però va colpejar a l’esquena del mexicà Carlos Salcedo. La ‘Máquina Cementera’ va guanyar en confiança i va començar a atacar més i millor, i l’Inter Miami tornava als fantasmes de la primera part.

Les associacions de Messi eren molt diferents si ho feia amb Busquets o amb un altre company. Aquesta connexió de la Masia va tenir una ocasió clara quan el migcampista li va entregar la pilota per alt i l’argentí va caure abatut i va reclamar penal, però no va ser assenyalat. I en el 85 la va tornar a tenir Messi, de nou amb un regal de Busquets que el va deixar sol. El mexicà Rafa Guerrero li va treure la pilota quan ja disparava a porteria.

Messi i Martínez van combinar i van tenir dues grans accions, una fins i tot va arribar a entrar a porteria, però totes dues van ser anul·lades per fora de joc.

Ja en el temps afegit, l’estrella argentina va rebre a la frontal de l’àrea i va ser clarament abatut. Tenia l’oportunitat d’or de brillar a pilota aturada i així va ser, amb una execució magistral del geni de Rosario que es va colar per tot l’escaire. El seu primer gol amb l’Inter Miami va arribar carregat d’èpica i va donar la victòria al seu club ‘in extremis’.

Messi ho va celebrar amb magnificència davant un estadi que va cridar i va festejar, amb una banqueta que va saltar a la gespa per unir-se al seu nou ídol i fonent-se després en una abraçada amb la seva família, present a primera fila al costat de la banqueta. Ningú es va voler perdre el debut de Messi amb l’Inter Miami, i així es va poder veure esportistes com LeBron James, Tom Brady i Serena Williams, i famosos i artistes com Becky G, Kim Kardashian i Marc Anthony.

1. Cruz Azul: Gudiño; Huescas (Escobar, m. 30), Guerrero, Salcedo, Rivero; Dueñas, Rodríguez (Tabó, m. 78); Antuna, Moisés (Lotti, m. 78), Rotondi; Cambindo (Castaño, m. 64).

2. Inter Miami: Callenderi; Fray (Allen, m. 30), Kryvtsov, Miller (McVey, m. 74), Yedlin; Ruiz (Busquets, m. 53), Arroyo, Cremaschi (Messi, m. 53); Taylor, Campana (Martínez, m. 53) i Robinson.

Gols: 0-1, m. 44: Robert Taylor. 2-0, m. 65: Uriel Antuna. 1-2, m. 94: Leo Messi.

Àribtre: Héctor Martínez (El Salvador). Va amonestar Dixon Arroyo (m. 38) i Dueñas (m. 92).

Incidències: Primera jornada de la Leagues Cup. Partit disputat al DRV PNK Stadium davant 20.000 espectadors.