Mundial de Nova Zelanda i Austràlia

Jorge Vilda: «Som davant el Mundial més igualat i amb més nivell»

El seleccionador espanyol va reconèixer en la prèvia del debut contra Costa Rica que «les sensacions són molt positives»

Jorge Vilda: «Som davant el Mundial més igualat i amb més nivell»
1
Es llegeix en minuts

El tècnic de la selecció espanyola femenina absoluta, Jorge Vilda, ha comparegut en la roda de premsa prèvia al debut de ‘la Roja’ en el Mundial de Nova Zelanda i Austràlia 2023, que els enfrontarà a Costa Rica aquest divendres a partir de les 9.30 hores (hora espanyola).

El madrileny ha reconegut que «les sensacions són molt positives» i que l’objectiu de la selecció espanyola «sempre és guanyar» amb un «estil reconegut i reconeixible per tothom». En aquest sentit, és conscient que «hi ha molta expectació amb què podem fer al camp» i afegeix: «Pel que fa a categories inferiors som els millors del món i ara volem anar a totes amb l’absoluta per arribar molt lluny».

D’altra banda, Vilda també creu que «som davant el Mundial més igualat, de més nivell i amb partits molt atractius» perquè «els equips es preparen millor i la distància entre les grans seleccions és més curta».

Putellas i l’onze

Després de recuperar-se de la greu lesió que va patir l’estiu passat, la blaugrana Alexia Putellas és una de les convocades del combinat nacional per a la cita mundialista i el referent de l’equip. «Encara ens queda un entrenament i totes les jugadores estan disponibles. Estem optimitzant totes les sessions d’entrenament per poder disposar de la millor Alexia i que pugui jugar demà», ha comentat Vilda al respecte.

Notícies relacionades

El seleccionador no va voler donar pistes sobre l’alineació que començarà el partit contra Costa Rica. «L’onze el tindrem tancat aquesta nit després de l’entrenament. Una de les nostres fortaleses és que disposem de moltes possibilitats i no estem tancats només a un sistema», ha dit.

Pel que fa a la selecció de l’Amèrica Central, Vilda ha apuntat que «és un rival conegut, molt competitiu, que es tanca molt bé en defensa i perillós al contraatac». Motiu pel qual, ha explicat que «hem de preparar bé els inicis de la primera i la segona part».