Bàsquet

Willy Hernangómez jugarà al Barça: el Madrid no iguala l’oferta

 Brizuela serà el següent: el Barça pagarà la clàusula a l’Unicaja

Joel Parra, el primer reforç per a l’equip de Roger Grimau

Willy Hernangómez jugarà al Barça: el Madrid no iguala l’oferta

Jon Mabanglo / Efe

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Willy Hernangómez vestirà les tres pròximes temporades de blaugrana. El Madrid va depassar la data límit que tenia, les 23.59 hores del dimecres 12 de juliol, per igualar l’oferta del Barcelona sense fer un sol moviment, i el pivot forjat al planter blanc passarà a convertir-se en una de les pedres angulars del nou projecte barcelonista quan es firmi el contracte.

L’arribada del germà gran dels Hernangómez, després d’obtenir la carta de llibertat dels Pelicans de l’NBA, es confirma tot just dos dies després del fitxatge de Joel Parra, un dels joves talents del bàsquet espanyol, forjat al planter del Joventut, mentre el club confirma el seu interès per fitxar un altre dels grans anotadors de l’ACB, l’escorta Darío Brizuela, i espera una resposta del petit dels Hernangómez, Juancho, tallat al febrer pels Toronto Raptors. Els dos germans podrien coincidir al vestidor del Palau, una vegada que tots dos han posat fi a la seva etapa a l’NBA.

 El Barça sembla decidit a canviar les regles del joc en la Lliga ACB. L’arribada de Willy Hernángómez, un pivot de 29 anys i 2,11, MVP de l’últim Eurobàsquet i pedra angular de la selecció campiona d’Europa, permetrà a l’equip blaugrana reforçar de manera solvent el joc interior després de la sortida de Sertaç Sanli i Nikola Mirotic. Però és, abans que res, una jugada estratègica davant el seu gran rival, el Reial Madrid, immers ara en la renovació del seu jugador franquícia, Walter Tavares, i l’arribada d’un altre jugador diferencial, el base Facundo Campazzo, dues fortes inversions que condicionen la seva economia.

A més, la incorporació del pivot internacional suposa un cop sobre de la taula per contrarestar les crítiques i la decepció provocades per l’anunci de la marxa del tècnic Sarunas Jasikevicius i de l’estrella de l’equip, Nikola Mirotic, dues peces amb gran carisma i un enorme predicament entre l’afició del Palau, i que han sigut responsables en aquestes tres últimes temporades de retornar el Barça al primer pla amb dues Lligues, dos títols de Copa, però que no han sigut capaços d’assolir el gran objectiu que es perseguia: l’Eurolliga.

Hora de reivindicar-se

A Willy, la proposta del Barça li arriba a una edat idònia, 29 anys, i en un moment de la seva carrera excel·lent per reinvidicarse després d’una llarga trajectòria a l’NBA en què no ha aconseguit consolidar-se. És un jugador implicat i amb màxima ambició, decidit a triomfar a Europa i lluitar per tots els títols. La seva etapa en la lliga nord-americana la va iniciar sense èxit als Knicks (2016-2018), no va aconseguir tampoc protagonisme a Charlotte (2018-20) ni en la seva última etapa als Pelicans (2020-2023), malgrat disposar de més minuts. Abans de fer el salt a l’NBA, i després de madurar a les files del Bàsquet Sevilla, a les ordres d’Aíto i junt amb estrelles com Kristaps Porzingis, jugador dels Celtics, Willy va jugar al Madrid la temporada 2015-16. 

«Soc del planter del Madrid, però al final vull jugar i sentir-me important. Lluitar per títols. No tanco la porta a ningú», va declarar el jugador a finals de maig al canal de televisió Betevé. «El Barça és un equip guanyador i campió. Al final és una feina. Una oportunitat.  No vull tancar les portes a ningú. Vull competir, jugar i guanyar. És una il·lusió per a mi pensar en nous reptes. Mai he guanyat l’Eurolliga i m’agradaria lluitar per aconseguir-la»

Notícies relacionades

Condicionat per la situació econòmica del club, la secció de bàsquet està fent un reajustament de pressupost, entorn d’un 25%, que s’ha cobrat com a víctimes Jasikevicius, que acabava el seu contracte, i també Mirotic, amb qui el club negocia, sense èxit de moment. una rescissió de les dues temporades que encara té vigent.

Però aquest nou escenari ha obert també una finestra d’oportunitat i un canvi de política, amb la sortida dels jugadors que acabaven contracte (Sertaç Sanli, Kyle Kuric, Mike Tobey), l’aposta per un tècnic de la casa, Roger Grimau, fins ara responsable del Barça Atlètic, i jugadors com ara Willy Hernangómez, que millorin el nucli nacional del vestidor i millorin la identificació amb l’equip.