FUTBOL

Samuel Eto’o i la seva filla Erika acorden el pagament d’una manutenció i tanquen cinc anys de litigi

Etoo, durant la roda de premsa que ha ofert avui a Barcelona.

Etoo, durant la roda de premsa que ha ofert avui a Barcelona. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
EFE

La jove de 24 anys Erika do Rosario Nieves, declarada el 2022 legalment filla de l’exfutbolista camerunès Samuel Eto’o, ha arribat a un acord amb el seu pare per a l’abonament d’uns 90.000 euros en concepte de pensions de manutenció impagades, i així es tanca un procés judicial que va obrir el 2018 davant d’un jutjat de Madrid.

Segons ha explicat a Efe l’advocat de la noia, el sevillà Fernando Osuna, les dues parts han arribat a un acord «satisfactori» després d’una negociació que s’ha tancat aquesta setmana amb l’ingrés dels diners acordats en el compte corrent d’ella, i després d’una intensa negociació entre els advocats de tots dos.

Petició de presó

Erika do Rosario Nieves va presentar el 2018 una demanda perquè li fos reconeguda la paternitat de l’exfutbolista, que va conèixer la seva mare, Adileusa, en una discoteca de Madrid el 1997, quan el jugador militava al CD Leganés, després de presentar-los un amic comú.

Tot i que la demanda es va presentar el 2018, la pensió de manutenció –1.400 euros mensuals– es va concedir en una vista breu celebrada el 2020, que és el que ara es reclamava, cosa que es va manifestar de nou per escrit en una demanda presentada dies abans al Jutjat de Primera Instància número 83 de Madrid.

La denúncia preveia la petició de 12 mesos de presó per a l’exjugador, que ja té antecedents com els 22 mesos als quals va ser condemnat per delicte fiscal a Itàlia i l’impagament de pensions a una altra filla al mateix país.

L’advocat ha explicat que la mare de la noia va comunicar el febrer del 1998 al jugador que estava embarassada i aquest «li va dir que actuaria de manera responsable respecte al fill comú, tot i que preferia que no tingués el nen».

Sense respostes

Ha afegit que «durant l’embaràs va intentar comunicar amb el futur pare, però que ell no va contestar les trucades ni els correus», i el va avisar mitjançant un missatge telefònic que donaria a llum, sense obtenir resposta per la seva banda.

La nena va néixer el 1999 a l’hospital de la Fundación Alarcón de Madrid, quan el futbolista militava al RCD Espanyol, sense que el jugador la reconegués en cap moment.

Notícies relacionades

Per tirar endavant el procés, la noia va aportar proves biològiques que avalaven el seu testimoni, cosa que va fer que el jutge admetés la demanda, tot i que Eto’o no va atendre els requeriments del jutjat.

Fernando Osuna ha remarcat l’acord entre les parts en aquest assumpte, i ha demanat a «altres pares» que estan en la mateixa situació que «no eludeixen la seva responsabilitat i intentin arribar a acords amb els seus fills, perquè ells no poden pagar errors del passat, i avui dia la justícia està molt conscienciada amb aquests temes i els fills sempre acaben guanyant aquests casos».