Carlo Ancelotti serà seleccionador del Brasil des de la Copa Amèrica del 2024

Laporta-Tebas, ¡que es besin!, ¡que es besin!, l’article d’Emilio Pérez de Rozas

Carlo Ancelotti serà seleccionador del Brasil des de la Copa Amèrica del 2024
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’italià Carlo Ancelotti serà el seleccionador delBrasil a partir de la Copa Amèrica del 2024, que es disputarà entre el juny i el juliol d’aquell any als Estats Units, una vegada finalitzi el seu contracte amb el Reial Madrid. La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) va confirmar en un comunicat que el brasiler Fernando Diniz, tècnic del Fluminense de Rio de Janeiro, conduirà els pentacampions durant un any, fins que ‘Carletto’ assumeixi el càrrec de seleccionador.

El premiat entrenador italià, de 64 anys, té contracte amb els merengues fins a finals de juny del 2024 i ha dit públicament que espera complir-lo. La confirmació posa fi a mesos de negociacions entre l’europeu i el president de la CBF, Ednaldo Rodrigues, que el va considerar sempre el «pla A» per substituir Tite. Aquest, al lloc des del 2016, va deixar el càrrec després de la caiguda amb Croàcia en els quarts de final del Mundial de Qatar, al desembre, on la potència sud-americana va enllaçar dues dècades sense guanyar el títol de la màxima competició futbolística.

El primer estranger en 60 anys

Una vegada s’assegui a la banqueta ‘amarelo’, Ancelotti es convertirà en el primer estranger a conduir la Seleção en gairebé seixanta anys, des que ho va fer l’argentí Filpo Núñez el 7 de setembre del 1965. Mentre ho fa, Diniz, de 49 anys, compartirà la direcció tècnica del ‘Flu’ i la selecció brasilera.

Notícies relacionades

«Fernando Diniz conduirà la selecció brasilera durant un any, i estic segur que ho farà amb molta competència, com sempre durant la seva trajectòria professional», va anunciar Rodrigues en un vídeo oficial. Amb experiència local, el DT va guanyar reconeixement a Sud-amèrica pel futbol espectacle que el tricolor carioca va desplegar a començament d’any, però que s’ha desinflat les últimes setmanes. «És un somni, una honra i un orgull enorme servir la selecció», va dir Diniz.

L’entrenador brasiler, que serà presentat dimecres a Rio, estarà a càrrec dels sis partits de la classificatòria sud-americana cap al Mundial del 2026 que es disputaran aquest any, inclòs els clàssics contra l’Argentina i l’Uruguai. La ‘Canarinha’ debutarà al setembre davant Bolívia a casa i davant el Perú com a visitant.