Informe dels inspectors pel cas Negreira

La UEFA permet al Barça participar en la pròxima Champions

La jutge rebutja que el Barça exerceixi l’acusació en el cas Negreira

Negreira entra a la llista de grans morosos de l’Agència Tributària

La UEFA permet al Barça participar en la pròxima Champions

VALENTÍ ENRICH / SPORT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’informe dels dos inspectors designats per la UEFA per investigar «una possible violació del marc legal» d’aquest organisme per part del Barcelona pel cas Negreira s’ha mostrat favorable que el conjunt blaugrana disputi la Lliga de Campions 2023-24, segons ha pogut saber EFE de fonts de l’entitat catalana.

Mirjam Koller i Jean-Samuel Leuba, els dos inspectors del Comitè d’Ètica i Disciplina encarregats de la investigació, recomanen al seu informe al Comitè d’Apel·lació de la UEFA que permetin al Barça disputar la màxima competició continental. Ara, el Comitè d’Apel·lació té deu dies per prendre una decisió, que hauria de ser favorable als interessos del club català amb l’informe del Comitè d’Ètica i Disciplina que té en el seu poder.

Notícies relacionades

I és que el màxim organisme del futbol europeu és conscient que el cas Negreira, en què s’investiguen els pagaments de 7,3 milions d’euros que el Barcelona va fer a José María Enríquez Negreira, vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Reial Federació Espanyola entre el 1994 i el 2018, suposadament per informes arbitrals i de ‘scouting’, està judicialitzat a Espanya.

Per la qual cosa el més lògic i prudent és esperar que un jutge dicti sentència abans de sancionar el Barça o arxivar definitivament l’expedient que va obrir l’entitat blaugrana el 23 de març. Però l’informe dels dos inspectors ja permet concloure que el Barça jugarà la pròxima edició de la Champions, en la seva condició de campió de Lliga i partint des del Bombo 1 en el sorteig.

Temes:

Champions UEFA