La carta de Mbappé

La carta de Mbappé

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Mónica Marchante

El Reial Madrid presenta Jude Bellingham com «un dels millors jugadors del món», en paraules de Florentino. Escoltant el discurs del president, les paraules que segueixen aquesta frase inicial semblen un missatge dirigit al desitjat, a l’esperat i anhelat Mbappé. «Està amb nosaltres perquè així ho ha volgut [Jude], hauria pogut escollir qualsevol altre club, però ha volgut seguir la seva història al Reial Madrid».

La benvinguda del president al flamant fitxatge destil·la florentinisme. Posa el focus en què, tenint ofertes molt superiors econòmicament, és el jugador que tria guanyar menys, per jugar al Reial Madrid, «el millor club del món» en paraules del futbolista. Exactament el que ha de passar amb Mbappé perquè el francès que somiava de petit jugar al Bernabéu, pugui complir el seu somni.

Quan dimarts passat es va filtrar la carta que Kylian havia enviat al club parisenc advertint que no renovarà el seu contracte el 2024, per al madridisme va ser com tornar a la casella de sortida. Només que amb l’experiència d’haver sigut torejats fa només un any.

¿Qui es fia d’algú que t’ha enganyat? ¿Quina és l’estratègia bona?

La precipitada sortida de Benzema influeix inevitablement en l’estratègia a seguir. No és el mateix poder esperar que Kylian acabi contracte amb Benzema a casa, que sense ell. Ja era una evidència fa un any que el Madrid necessitava un 9 perquè els millors anys de Karim havien passat. La temporada així ho va demostrar. Ara no hi ha davanter titular ni suplent. I, tot i que arribi Joselu, és inimaginable que el Reial Madrid competeixi en tres competicions sense un davanter centre top i un relleu competitiu.

Notícies relacionades

És curiós, Benzema i Mbappé acabaven contracte el 2024. Al primer se li va aplicar la «clàusula Pilota d’Or» renovant-lo un any més. Però Karim va preferir firmar un contracte marejant a l’Aràbia i sortir gairebé d’incògnit. Com va fer Casemiro a l’agost.

Si Mbappé fes un Benzema amb el xeic qatarià per sortir ara, la cosa sortiria rodona. Però fa pinta que al culebró li queda almenys una temporada més de rodatge amb Florentino de secundari en comptes de protagonista.