FUTBOL

Silvio Berlusconi, el president de l’AC Milan que es va fer gegant

Silvio Berlusconi, el president de l’AC Milan que es va fer gegant
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els anys daurats de l’AC Milan no s’entendrien sense la colorista personalitat de Silvio Berlusconi, propietari i president del club roig-i-negre de 1986 a 2017 en dues etapes.

Berlusconi, mort aquest dilluns als 86 anys en un hospital de Milà, va col·leccionar estrelles que li van regalar multitud de títols i un prestigi al club milanista que feia anys que no tenia.

Sota la seva presidència, i amb Arrigo Sacchi, Fabio Capello i Carlo Ancelotti a la banqueta, l’AC Milan es va fer un gran d’Europa. El 2018, Berlusconi va recuperar el gust pel futbol adquirint l’AC Monza.

Amb ‘Il Cavaliere’ com a president, l’AC Milan va guanyar 26 títols incloent-hi 5 Lligues de Campions i 7 Scudetti de la Serie A.

Van Basten, Gullit, Baresi...

La reconquesta europea va començar amb Arrigo Sacchi i els seus immortals. Berlusconi va saber reunir Franco Baresi, Paolo Maldini, Alessandro Costacurta, Van Basten, Ruud Gullit i Frank Rijkaard. Com a resultat, dues Champions i copar el podi de la Pilota d’Or en dues temporades consecutives, amb victòries recordades com el 5-0 al Reial Madrid en les semifinals de la Copa d’Europa de 1989.

I d’aquests immortals es va passar als invencibles de Fabio Capello, amb una altra Lliga de Campions més i dominant la majoria de tornejos a Itàlia. Amb Capello, la cinquena ‘orelluda’ va arribar el 1994 amb un triomf per 4-0 contra el Dream Team del Barça i Johan Cruyff, a Atenes. Un Milan temut per tots.

L’última gran era del Milan de Berlusconi va arribar amb l’exjugador Carlo Ancelotti a la banqueta. Juventus i Liverpool van ser les víctimes de la sisena i setena, i últimes, Lligues de Campions de l’equip milanista, que el 2008 va veure sortir Berlusconi de la presidència per donar pas als mandats, entre interinitats, d’Adriano Galliani.

Condolences

Notícies relacionades

«Profundament entristit, l’AC Milan lamenta la mort de l’inoblidable Silvio Berlusconi i desitja arribar a la família, socis i amics més estimats per compartir les nostres condolences», va assenyalar l’AC Milan en un comunicat, donant les gràcies al seu president. «Sempre amb nosaltres», va concloure.

Malgrat vendre les seves accions de l’AC Milan el 2017, no va tancar el seu vincle amb el ‘calcio’ i es va convertir en propietari de l’AC Monza, actualment en la Serie A, i al qual es va emportar Adriano Galliani. «Tot l’AC Monza lamenta la pèrdua de Silvio Berlusconi. Un buit que mai es podrà omplir, per sempre amb nosaltres. Gràcies per tot, president», li va dedicar l’equip.