FUTBOL

Commoció a França: agredit un nen de 8 anys amb càncer cerebral en el partit entre l’Ajaccio i el Marsella

Commoció a França: agredit un nen de 8 anys amb càncer cerebral en el partit entre l’Ajaccio i el Marsella
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El partit d’aquest dissabte en la Lliga francesa entre l’Ajaccio i l’Olympique de Marsella va deixar per al record un succés lamentable a la capital de Còrsega. En la prèvia de l’enfrontament, aficionats ultres del conjunt local van agredir un nen de 8 anys amb tumor cerebral que havia acudit a l’últim partit de la temporada convidat pel Marsella.

Al jove seguidor de l’Olympique, anomenat Kenzo, el van agredir quan estava amb la seva família en una de les llotges de l’estadi de l’Ajaccio. Una quinzena de seguidors corsos van irrompre a la sala on eren, van colpejar amb un parell de cops de puny al pare del nen, van empènyer el petit, li van arrencar la samarreta i la van cremar davant d’ell. El cas ha causat commoció a França.

Fotos amb els jugadors

Abans que es produís la lamentable agressió, el petit Kenzo va poder conèixer alguns dels seus herois de l’Olympique de Marsella, inclòs el seu jugador favorit: Matteo Guendouzi, amb qui es va fer una foto.

El club va condemnar els «actes indescriptibles» i el mitjà francès ‘RMC Sport’ afirma que hi va haver càntics racistes dins de l’estadi. Hi ha també imatges d’un periodista sent atacat.

«Tan aviat com les persones siguin identificades pels nostres serveis, presentarem una queixa en contra seu. L’AC Ajaccio se solidaritza amb el petit Kenzo i els seus pares», va escriure el club en un comunicat.

Consternació en la família

Quan es va tenir coneixement de l’incident, hi va intervenir la seguretat del club i el Kenzo i la seva família van ser atesos i escortats a l’àrea de vestidors. 

La mare del Kenzo, l’Amandine, va declarar a ‘Corse-Matin’: «Com que vam pensar que estàvem fora de perill a la llotja, vaig permetre que el Kenzo es posés la seva samarreta, i el meu marit el va agafar de la mà per mostrar-li els jugadors que caminaven cap al camp. I tot va sortir malament. Van empènyer el meu fill i el seu cap va colpejar la barana».

«N’eren 15, així que no vaig poder fer res. Em van passar per sobre, van obrir la porta del camerino, li van pegar dos cops de puny a la cara al meu marit, van empènyer el meu fill, que va caure i es va colpejar tota la cara amb la barra de ferro del seient», va afegir la mare a la ràdio pública France Bleu. «Li van arrencar la samarreta i la van cremar. Estem commocionats, no podem superar-ho».

Investigació oberta

Notícies relacionades

La Fiscalia d’Ajaccio, a l’illa francesa de Còrsega, va obrir aquest diumenge una investigació per les agressions i per un atac patit per un periodista.

L’Ajaccio-OM venia deixant incidents greus ja des de divendres passat, quan a la nit quatre persones van patir ferides lleus i una va ser detinguda en els enfrontaments que es van desencadenar entre els seguidors dels dos clubs (entre els quals no existeix una història d’animositat especial).