Futbol

Benzema va mentir als seus companys i el Madrid l’acomiada d’amagat

Multa de 60.000 euros als quatre autors de penjar un ninot de Vinícius

Benzema deixa el Reial Madrid després d’acceptar l’oferta de l’Aràbia Saudita

El Madrid pacta la liquidació amb Hazard

El francès va negar la seva marxa a companys del Reial Madrid que li van preguntar si se n’anava a l’Aràbia Saudita abans d’enfrontar-se a l’Athletic

3
Es llegeix en minuts

El final de Benzema al Reial Madrid s’ha vist esquitxat per una sèrie d’intrigues que s’han produït durant aquest desenllaç exprés que ha acabat amb el francès fora del Bernabéu protagonitzant una de les fugides més imprevistes de la història del club blanc.

Operació llampec

D’inici cal puntualitzar que l’operació es va precipitar vertiginosament la setmana passada. Al principi de la mateixa un emissari de l’Aràbia Saudita va contactar amb el gal per concretar l’oferta: 200 milions ‘nets’ en dos anys i una altra temporada opcional. Una oferta després de la qual alguns veien una manera de pal·liar la hipotètica negativa de Messi als saudites, ja que Leo estaria intentant tornar al Barça i complir el desig de la seva família.

Rebuda l’oferta, Karim en va informar Florentino Péreza qui va demanar uns dies per pensar-s’ho. El president li va dir que les portes del Madrid estaven obertes, malgrat l’acord que tenien per prorrogar un altre any el seu contracte, en agraïment als seus serveis durant aquestes 14 temporades com a jugador blanc. Però el va advertir que al Madrid, posat en la remodelació del Bernabéu, l’ajudaria que prorrogués la seva marxa a l’Aràbia un any, en la mesura que pugui. Allà va quedar la conversa.

Karim es va prendre les jornades de reflexió i va encarar els entrenaments sense confirmar ni negar la seva marxa. Fins que Benzema va acudir al diari Marca per rebre un premi del mitjà de comunicació i va haver de pronunciar-se sobre el seu futur. Allà va deixar un titular tan enigmàtic com ambigu: «La realitat no és internet». En clara al·lusió a les informacions que donaven per feta la seva marxa a les xarxes. Hores després el rotatiu madrileny anunciava a so de bombo i platerets: ‘Benzema es queda’. Una versió que contradeia tota la informació que arribava des del seu entorn i des de l’Aràbia, on es donava per feta l’arribada del francès.

Silenci i mitges veritats

Benzema va mantenir el misteri fins al punt que ni el club ni la grada d’animació van tenir confirmació de la seva marxa amb prou temps per preparar un tifo o un adeu a l’altura de la seva dimensió esportiva com a actual capità de l’equip, segon màxim golejador de la història i l’últim Pilota d’Or del Reial Madrid.

Carlo Ancelotti, sempre discret i elegant, no va preguntar en cap moment al davanter pel seu futur. Però sí que va deixar clara la seva posició al respecte en la roda de premsa prèvia al partit davant l’Athletic: «Les llegendes del club han de retirar-se al Reial Madrid». Declaració que alimentava la hipòtesi de la seva permanència a Madrid, com havia fet entendre el mateix Karim als perdiodites del Marca.

Però la cosa va anar més enllà. Preguntat al vestidor blanc per alguns futbolistes en les hores prèvies al duel davant els Lleons, el mateix Benzema va confirmar que es quedava. Sabia que estava mentint als seus companys perquè la decisió estava presa i que era l’última vegada que vestiria la samarreta del Madrid.

Quan el davanter francès va trucar Florentino per comunicar-li la seva decisió, el president li va agrair amb elegància la seva feina aquests anys i li va desitjar sort. I poc després, el Madrid va fer pública la marxa d’un Benzema que no ha fet cap compareixença als mitjans, ni abans ni després d’anunciar-se oficialment el seu adeu.

Homenatge sense la premsa

Notícies relacionades

El colofó final a aquests embolics i veritats a mitges s’escenificarà amb l’homenatge ‘clandestí’ que el club li retrà aquest dimarts a les 12.00 a Valdebebas. Un acte a què inexplicablement no està convidada la premsa i només es podrà seguir pels mitjans oficials del club, cosa que redueix enormement la transcendència de l’acte.

¿Per què no es fa amb la premsa de testimoni? Per a molts és un càstig del Reial Madrid a Benzema per aquesta fugida llampec i pel comportament d’aquests dies faltant a la veritat als seus companys i no sent clar des del principi ni amb el club ni amb el vestidor ni amb els mitjans. Marxa Karim Benzema, un davanter tan majestuós dins del camp com a fosc fora d’aquest.