Tennis

Roland Garros | Carlos Alcaraz – Lorenzo Musetti, en directe

El murcià passa una prova a París davant un rival emergent en un torneig que troba a faltar Nadal

Roland Garros | Carlos Alcaraz – Lorenzo Musetti, en directe
3
Es llegeix en minuts

El degoteig d’aficionats per fer-se una foto davant l’estàtua de Rafael Nadal a Roland Garros és constant cada dia, tot i que aquest dissabte era especial. Era el 3 de juny, el dia de l’aniversari del 14 vegades campió balear, absent per primera vegada en el torneig des del 2005, però present en el record de qualsevol aficionat del tennis. «Aquest és el seu millor cop», li deia orgullós un pare al seu fill, davant la gegant escultura del campió balear, saltant per donar el seu espectacular drive amb què va imposar el seu domini a París.  

Nadal no hi és, però a Roland Garros no l’obliden. Ha promès tornar el 2024 i, per aconseguir-ho aquest divendres, un dia abans de bufar 37 espelmes, es va sotmetre a una operació de maluc que el tindrà de baixa esportiva els pròxims cinc mesos. Mentre una nova generació, encapçalada per Carlos Alcaraz, aspira a la successió del 14 vegades rei de París.

Amics des de la infància

El murcià lidera una llista de companys de generació, en la que hi són el danès Holger Rune, que després d’accedir als vuitens de final assegura que se sent «capaç de guanyar Roland Garros aquest any» o l’italià Lorenzo Musetti, rival del tennista espanyol i que diu sentir-se fort per agafar el relleu del ‘Big Three’.

Amics des de petits per jugar tornejos de la mateixa edat, s’enfrontaran per segona vegada en la seva carrera professional, en el tercer torn de la Philippe Chatrier (aproximadament cap a les 15.30 hores, Eurosport), just després que Novak Djokovic, el defensor del Big Three, hagi jugat davant el peruà Juan Carlos Varillas (94 mundial), que va sorprendre en les dues rondes anteriors el polonès Hubert Hurkacz (3-6, 6-3, 7-6 (3), 4-6 6-2) i Roberto Bautista (1-6, 4-6, 6-3, 6-1, 6-1).

Una bona prova

Musetti serà un bon examen. L’italià el va vèncer l’any passat a la final d’Hamburg i, tot i que la progressió no ha sigut la mateixa, aquesta temporada ha fet un pas endavant per creure en les seves opcions. 

«Alcaraz ha sigut el primer en guanyar un Grand Eslam [US Open 22] després del Big three i nosaltres, Holger [Rune] i Jannik [Sinner] ho intentarem darrere seu. La meva victòria a Hamburg em dona confiança i espero fer un bon partit. Em veig més preparat que mai i espero continuar disfrutant aquí a París», assegurava el tennista italià (17 mundial). 

Descans per a Alcaraz

En els tres partits anteriors Musetti no ha perdut ni un set. L’italià es va donar a conèixer a París, en el seu debut, el 2021, quan va forçar cinc sets a Djokovic, abans de retirar-se exhaust en el cinquè (4-0). 

 «Serà una bona prova. Lorenzo és un jugador molt talentós. Espero divertir-me al partit», deia el tennista murcià que, com és habitual aquest any a Roland Garros, no va entrenar en la pista i va dedicar el dia a la recuperació i fer físic, a més d’una mica de turisme per París amb tot el seu equip. 

Llàgrimes d’alegria

En el torneig femení Sara Sorribes estarà, gairebé inesperadament, en la setmana gran de Roland Garros. La tennista castellonenca (132 mundial) es va classificar per als vuitens de final sense necessitat de jugar per la retirada d’Elena Rybakina  (número 4 mundial). La tennista kazakh, una de les grans favorites, va explicar que no es trobava en condicions de saltar a la pista. «Porto sense adormir dues nits, tinc molta febre», va dir la campiona de Wimbledon.

Notícies relacionades

La notícia va sorprendre Sorribes quan estava preparant-se per jugar, per primera vegada, als 26 anys, en la Phillippe Chatrier. «El primer que he fet quan m’ho han dit és plorar. No m’ho creia», va dir la tennista. Serà la primera vegada que arribi a vuitens en 23 participacions en Grand Slam.

La seva rival aquest dilluns serà la brasilera Beatriz Haddad Maia, que va eliminar la russa Ekaterina Alexandrova (5-7, 6-4, 7-5). L’última espanyola que va aconseguir accedir als vuitens de final a Roland Garros va ser Paula Badosa, el 2021. La catalana ha hagut de renunciar aquest any per una lesió a la columna que l’impedirà també ser a Wimbledon.