La reconquesta d’Europa

Llàgrimes, reivindicació i Motomamis a Eindhoven: el Barça celebra la Champions amb magnificència

  • El Barça, bicampiones de la Champions

  • El Barça reconquereix la corona i aixeca la seva segona Champions

  • El Barça s’emporta dos trofeus d’Eindhoven: «La nostra afició és imparable»

Llàgrimes, reivindicació i Motomamis a Eindhoven: el Barça celebra la Champions amb magnificència

Reuters

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les llàgrimes d’ Alexia, el puny en alt d’Aitana i les abraçades de Mapi i Engen. Quan la col·legiada va fer sonar el xiulet, el Barça es va convertir en una explosió de felicitat. Totes van córrer per unir-se en una pinya i celebrar. La segona Champions és seva i, després d’un partit esgotador mentalment i físicament, mereixien una festa a l’altura. Al so de Motomami de Rosalía i de CotixCoti de The Tyets, himne d’aquesta temporada al vestidor, les blaugrana han ballat i cantat a ple pulmó.

Ningú es volia perdre cap detall. Amb els mòbils aixecats i alguna bufanda onejant al cel del Philips Stadion, veien com les seves futbolistes, una per una, després de penjar-se la medalla d’or al coll, s’anaven col·locant sobre la tarima. Totes esperaven Alexia Putellas, que ja tenia l’anhelat trofeu a les mans. Es va fer esperar, des de Torí, però la capitana va aixecar amb orgull i un somriure d’orella a orella la seva primera Champions com a capitana.

Quan va volar el confeti i va sonar ‘We llauri the Champions’ de Queen, el son es va fer realitat. El malson de Torí s’havia acabat i ara començava un nou cicle. Algunes, com Geyse Ferreira, no podien contenir l’emoció i es tapaven la cara amb la samarreta culer per amagar les llàgrimes. D’altres, com Aitana Bonmatí, aprofitaven el moment per llançar un missatge al món. La ‘14’ es va posar una samarreta blanca on es podia llegir: «Welcome refugees, salva les seves vides, canvia la teva ment».

La catalana va ser una de les més eufòriques durant la celebració, tant dins com fora de la gespa. A la zona mixta va aparèixer amb una bufanda lligada al cap i un quadro d’un metre i mig amb l’escut del Barça. «Me l’he trobat aquí», deia amb un riure contagiós. Encara no sap què en farà, però està decidida a emportar-se’l cap a Barcelona. «Si les companyes el volen el deixo al vestidor, si no me’l quedo», deia.

Doblement especial per a Giráldez

Per a Jonatan Giráldez, aquesta setmana és la millor de la seva vida. «Segurament sí que ho ha sigut. Les emocions de les últimes setmanes amb la preparació de la final i amb la parella a casa... El meu fill va néixer la setmana passada. Avui teníem a l’estadi la persona més jove, amb vuit dies. També hi havia els meus pares i els meus avis, de Galícia, que han vingut a veure’m», relatava emocionat el tècnic, que no oblidarà mai aquest dia.

Perquè el Barça s’hagi pogut emportar la Champions a Barcelona ha sigut vital la xerrada del descans. Quan les blaugrana han marxat pel túnel dels vestidors amb un 0-2 en contra. «El resultat em semblava injust pel volum d’ocasions i pla de partit. Un error poc habitual ens ha costat un gol, però l’important no és què passa, sinó com reacciones. Hem reaccionat molt bé, però en un atac ràpid ens han fet el 0 a 2», explicava el tècnic. «En la primera part estàvem jugant bé a futbol, estàvem creant més ocasions que elles. Calia millorar una mica les posicions de Salma i Mariona, també minimitzar les situacions de pèrdues i ser més agressives sense pilota», afegeix.

Notícies relacionades

Amb la conjura en el descans, les culers han evitat que es repetís el guió de Torí. «Encaixar dos gols ha sigut complicat, però crec que l’equip estava generant ocasions malgrat que no entressin. Amb els detalls que ha comentat Jonatan [en la mitja part], ens ho hem cregut i amb maduresa i confiança ho hem capgirat. El clar canvi de l’any passat a aquest», explica Patri Guijarro, que ha sigut escollida MVP de la final després de marcar dos gols que han ressuscitat el Barça.

Aquest, però, és l’inici de la festa. Aquest diumenge, les jugadores presentaran el títol a les 18h de la tarda al Palau de la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona davant una plaça Sant Jaume que es preveu a vessar.