Handbol

El Fraikin Granollers continua somiant i es planta en una final històrica de la ‘final four’ (31-29)

  • El Fraikin Granollers, davant una ‘final four’ històrica de la Lliga Europea: «Som com un superheroi de carn i ossos.

El Fraikin Granollers continua somiant i es planta en una final històrica de la ‘final four’ (31-29)

EHF

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Disfrutem-ho com cabrons», deia Antonio Rama als seus jugadors abans de la semifinal. I de veritat que ho han fet. Els granollerins s’han plantat a la final de la ‘final four’ de Flensburg després d’una victòria treballada i rebentant els pronòstics. David ha guanyat Goliat i el Granollers es jugarà aquest diumenge, per primera vegada en la seva història, el trofeu europeu.

Ha sigut un partit d’estira-i-arronsa. El Granollers ha començat marcant i el Göppinguen ha respost immediatament. Així una vegada i una altra. Sense parar, sense pietat. L’equip alemany ha sortit amb un extra de potència que als catalans els ha costat pair durant els 10 primers minuts, fins que ha aparegut Rangel. El porter del Granollers ha evitat amb autoritat el que podria haver sigut el sisè gol alemany i ha fet despertar els seus. Després de la gran parada del brasiler, el Granollers s’ha tret de sobre l’ànsia inicial, sobretot en atac, i ha començat a sobreposar-se sobre la pista.

Liderats per Antonio García, el conjunt granollerí ha anat sumant gols al marcador fins a arribar l’empat a sis, després d’anar els primers cinc minuts per darrere. El Granollers ha deixat d’anar a remolc al lluminós i sobre la pista i s’ha desfet del complex de principiant en l’escenari europeu. Sempre amb les actuacions estel·lars de Rangel, que ha mantingut amb vida als granollerins mentre es refeien. El partit se n’ha anat als vestidors amb un 16-18 a favor dels alemanys, i tot per decidir.

Malgrat anar dos per sota en el marcador, el partit estava obert i tocava desfer-se dels complexos. I els d’Antonio Rama ha entrat en mode piconadora. Minut a minut, els catalans han anat menjant-li la moral al Göppingen mentre retallava distàncies en el marcador. Fins que ha arribat l’empat a 22, i el Granollers ha respirat. Era el moment d’imposar-se, de marcar el ritme i de fer-se enorme a la porteria. I així ho ha fet Rangel, que ha sigut l’àncora que ha mantingut el Granollers sempre dins la semifinal.

Notícies relacionades

La parella d’Antonio García i Yusuf, present i futur de l’equip vallesà, han sigut letals de cara a porteria. Juntament amb els esclats de talent de Jan Gurri, amb autèntics golassos, ha catapultat el Granollers a un cara o creu en els últims minuts de la semifinal. El 29-27 a favor dels catalans brillava al marcador a cinc minuts del final.

Ningú hi comptava, ningú esperava que arribessin tan lluny. De fet, ni ells mateixos tenien l’objectiu d’arribar fins aquí. Però aquest equip s’ha abonat a l’èpica i han competit com animals fins que ha sonat la botzina final. Amb el 31-29 al marcador els jugadors del Granollers saltaven a la pista amb el xiulet final. L’alegria no cabia al pavelló de Flensburg. La gesta encara no s’ha acabat, i demà sortiran a buscar el seu primer títol europeu.

Temes:

Handbol