NBA

Els Nuggets repeteixen triomf contra els Lakers i lideren amb un 2-0 la final de l’Oest

  • Els Lakers de LeBron planten cara però no poden amb els Nuggets de Jamal Murray (37 punts, 23 en l’últim quart) i Nikola Jokic, autor d’un altre triple doble

Els Nuggets repeteixen triomf contra els Lakers i lideren amb un 2-0 la final de l’Oest

Matthew Stockman

4
Es llegeix en minuts
EFE

Amb un monumental quart període de Jamal Murray, en el qual va anotar 23 dels seus 37 punts, els Nuggets van triomfar per 108-103 contra Los Angeles Lakers i van fer valer el fortí de Denver per agafar avantatge 2-0 en les finals de la Conferència Oest, que es desplacen ara a la Cyrpto.Com Arena de Los Angeles per als dos pròxims capítols.

Els Nuggets, el millor equip de l’Oest, segueixen invictes a la Ball Arena en aquests ‘play-off’ i, després de destrossar els Phoenix Suns en l’anterior ronda, són a dues victòries de les primeres finals NBA de la seva història.

Van revalidar la victòria del primer partit amb un recital de Murray en el quart període, al qual va arribar amb un modest cinc de 17 en tirs i en el qual va segellar 23 punts dels 32 dels Nuggets, amb sis de set en tirs de camp i quatre de cinc en triples.

Ja completament recuperat de la greu lesió d’encreuat que es va fer el 2021, va acabar el seu partit amb un doble doble de 37 punts i 10 assistències i va frenar l’ímpetu final dels Lakers, que van assaborir una èpica remuntada.

Si Murray va ser incontenible en el quart període, el serbi Nikola Jokic va tornar a aportar un triple doble, el setè dels seus ‘play-off’. Va fer 23 punts, va capturar 17 rebots i va repartir 12 assistències. Michael Porter, amb 16 punts i quatre triples, i Bruce Brown, amb 12 i un valuós robatori final a LeBron James, van completar la feina dels homes de Michael Malone.

Van frustrar uns Lakers en els quals James va vorejar el triple doble amb 22 punts, 9 rebots i 10 assistències, amb quatre robatoris i dos grans taps. Va ser protagonista d’una encomiable actuació defensiva i va ser recolzat per un doble doble de 18 punts i 14 rebots, amb quatre grans taps, d’Anthony Davis.

Els de Los Angeles van tenir 11 punts d’avantatge en el tercer període, però van pagar els seus baixos percentatges en triples (8 de 30, 26%) i van sucumbir davant el festival de Murray en l’últim segment.

Els Lakers igualen la intensitat dels Nuggets

Els Lakers van prendre mesures per contenir el demolidor poder amb què els Nuggets van dominar el començament del primer partit. Al contundent 6-22 sofert en els rebots en la primera meitat de dimarts, van respondre amb renovada intensitat, una cosa que els va permetre tutejar una de les franquícies més físiques de la lliga (empat a 23 rebots al descans).

Jokic i Murray, malgrat la tremenda pressió rebuda, van seguir amb un brillant rendiment. Van anotar 17 dels 27 punts dels Nuggets en el primer quart i el serbi ja sumava 16 punts, vuit rebots i cinc assistències a l’equador del xoc.

No obstant, el superior esforç defensiu va permetre als Lakers agafar les regnes del duel amb un gran començament de segon quart, amb un 9-0 que els va obrir el camí cap al màxim avantatge en el 45-34.

Davis, LeBron i D’Angelo Russell, a qui també van xiular una flagrant de tipus 1 en el primer període per una falta a Murray, van fer una gran aportació en defensa i Hachimura va completar dos quarts perfectes, amb un set de set en tirs i 17 punts en 14 minuts que van impulsar els Lakers.

Això sí, els Nuggets, amb maduresa, no van rebre aquest cop i es van col·locar a un sol punt amb un 14-4 coincidit amb vuit tirs de camp fallats pels Lakers, que se’n van anar als vestidors per davant 53-48.

LeBron, amb dos valuosos robatoris i una excel·lent intensitat, va liderar un gran començament de tercer període dels Lakers, que van recuperar 11 punts de marge en el 68-57, però els Nuggets van tornar a contestar. Ho van fer amb un parcial de 10-0 impulsat per triples consecutius de Caldwell Pope i Brown per empatar el xoc a 74-74.

LeBron va continuar brillant amb el seu esforç defensiu (fins i tot va acabar estès davant els seients a peu de camp després d’una acció defensiva), però es va encallar des de l’arc, amb un zero de sis que reflectia els conflictes de tot el seu equip (5 de 26).

Tiberi de Murray

Aquests conflictes van xocar amb un moment d’omnipotència esportiva dels Nuggets, en els quals Murray es va reposar després de patir en el segon i tercer quart i va connectar dos grans triples. S’hi van afegir Brown i Porter per pujar el 96-84 al lluminós amb 5.36 per jugar i desencadenar l’eufòria de la Ball Arena.

Els Nuggets van arrencar l’últim segment amb un 20-5 i van començar amb sis triples pels zero dels Lakers. Murray, que en portava 14 en els primers tres quarts, va agafar cada vegada més confiança i va acabar destrossant els Lakers. Va connectar quatre dels seus cinc intents de tres punts i va disparar als Nuggets.

Notícies relacionades

LeBron va demostrar un tremend compromís, es va sobreposar a un esquinç al turmell esquerre després de caure al peu de Davis en la baralla per un rebot defensiu i va sostenir uns Los Angeles que van assaborir una èpica remuntada al col·locar-se a dos punts en el 99-101 amb un minut per jugar.

El compromís dels de porpra i or va ser encomiable, però no suficient per contenir uns Nuggets que van sentenciar la seva victòria i són ara a dues victòries de les primeres finals de la seva història.