Pols atractiu

Girona-Vila-real: un duel per Europa a Montilivi

Girona-Vila-real: un duel per Europa a Montilivi
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Girona i el Vila-real, després de sumar 10 punts dels últims 12 possibles, s’enfronten aquest dissabte (14.00 hores) a Montilivi en un duel en què el conjunt català buscarà guanyar per consolidar-se en la setena posició de LaLiga Santander i el valencià certificar la classificació per a la Lliga Europa.

L’equip de Míchel Sánchez afronta les últimes quatre dates del torneig en la ‘pole position’ per aconseguir el bitllet per a la Conference League, tot i que amb un marge d’un punt sobre l’Athletic Club (8è), l’Osasuna (9è) i el Sevilla (10è), i dos sobre el Rayo Vallecano (11è).

La ratxa catalana

Els blanc-i-vermells sumen quatre partits sense conèixer la derrota, amb els triomfs contra el Reial Madrid (4-2), el Sevilla (0-2) i el Mallorca (2-1) i l’empat de la setmana passada contra la Reial Societat (2-2). Al Reale Arena, l’equip va anivellar un 2-0 en el minut 25 amb gols de Yan Couto i Cristhian Stuani (8).

El Girona és, de fet, el tercer millor equip de la segona volta, amb 27 punts de 45, un més que el Madrid, el Vila-real i el Sevilla i vuit menys que l’Atlètic de Madrid i el Barcelona. Té el ‘goal average’ particular guanyat contra l’Athletic i el Sevilla.

També segueix sent el quart millor atac de LaLiga (54), just per davant del Vila-real (52) i només per darrere del Madrid (70), el Barça (64) i l’Atlètic (60).

Precedents negatius

L’equip català ha perdut els últims quatre partits amb el conjunt groguet, dos de LaLiga i dos de la Copa del Rei, però el vestidor és optimista pel gran moment de l’equip. Sobretot a Montilivi, amb set victòries i només dues derrotes per 0-1 aquest 2023.

Míchel podria avançar David López per cobrir la baixa per sanció d’Oriol Romeu com a pivot, per la qual cosa Juanpe Ramírez o Bernardo Espinosa podrien tornar a ser titulars a l’eix de la defensa. Javi Hernández, titular a Anoeta, i Miguel Gutiérrez pugnen per un lloc al lateral esquerre.

Taty Castellanos, màxim golejador de l’equip (13), serà la gran novetat de la convocatòria, un cop superat un esquinç de turmell, i hauria de tornar a l’onze en lloc de Stuani. Aleix García, Toni Villa, Borja García i Ibrahima Kébé continuen de baixa per lesió, però Míchel també recupera Yangel Herrera.

Aspiracions de Champions

El Vila-real viatja a Girona amb la intenció de certificar la seva plaça europea de manera definitiva, ja que si són capaços de sumar una victòria en terres catalanes, els valencians s’asseguraran una de les dues places de la Lliga Europa.

A més, necessiten una victòria per seguir amb opcions i aspiracions en la lluita per la plaça de Lliga de Campions, tot i que aquest és un objectiu que depèn del que faci la Reial Societat.

L’equip de Setién arriba a la recta final de temporada en un dels seus millors moments després de sumar una bona ratxa de resultats que els han acostat a la lluita per aquestes places, una situació semblant a la del seu rival, ja que el Girona també somia amb Europa després d’haver fet una bona recta final.

Parejo, baixa

Notícies relacionades

L’equip manté les baixes dels lesionats José Luis Morales i Francis Coquelin, descartats ja per al que queda de temporada i a qui s’ha afegit des de fa un parell de setmanes el defensa Raúl Albiol, que amb molèsties al genoll no pot entrenar amb normalitat.

A més, per aquest partit s’han d’afegir les baixes dels sancionats Dani Parejo i Pau Torres, dues absències molt sensibles per a l’equip, ja que són titulars indiscutibles. Terrats i Cuenca els haurien de suplir.