Futbol

L’Espanyol es defensa atacant després de la invasió de l’RCDE Stadium en el derbi

L’Espanyol es defensa atacant després de la invasió de l’RCDE Stadium en el derbi
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’RCD Espanyol ha trencat el silenci institucional després de la invasió de l’RCDE Stadium per part de la seva afició mentre el Barça celebrava el títol de lliga. «Reiterem sense excuses, la nostra condemna als fets aïllats ocorreguts al final del partit. Estem col·laborant, com sempre hem fet, amb els organismes competents i les forces de seguretat per depurar responsabilitats de l’ocorregut», relata el comunicat. «L’RCD Espanyol no només parla, també actua. Esperem que els que en aquests dies alliçonen i pontifiquen, facin el mateix en el seu àmbit d’actuació quan els correspongui», afegeixen.

«Volem també fer una crida al sentit comú i a la proporcionalitat. En aquests dies hem assistit a un atac desmesurat i generalitzat, especialment a la nostra terra, tant al nostre club com a la nostra afició. No podem dir que ens sorprengui perquè, lamentablement, estem acostumats a patir l’aplicació de diferents prismes d’anàlisi, en funció de qui els protagonitzem. No obstant, com a institució entenem que en alguns casos s’han creuat línies de respecte, presumpció d’innocència i atacs generalitzats a la nostra afició que han derivat en situacions d’assetjament social en múltiples àmbits», denuncien.

Notícies relacionades

En el comunicat, el club blanc-i-blau es posiciona com a víctima després dels fets esdevinguts al seu estadi i avisa que prendrà accions legals contra «aquells que han calumniat, amenaçat o vexat el nostre club o tota la nostra afició».

«Sense que això constitueixi excusa o eximent de la nostra condemna i responsabilitat en els fets esdevinguts, hem de ser igual de ferms en la denúncia d’un intent de criminalització d’una entitat de més de 122 anys d’història que compta amb una afició exemplar i eminentment familiar, que està sotmesa a l’escrutini d’una doble vara de mesurar moral;implacable amb l’humil i laxa amb el poderós», en el que es pot entendre com una al·lusió directa al Barcelona.