Celebració festiva

Rua del Barça 2023: passeig de felicitat per duplicat als carrers de Barcelona

AFP

Rua del Barça 2023: passeig de felicitat per duplicat als carrers de Barcelona

Una rua d’alegria va recórrer els carrers de la capital catalana, tenyits de blaugrana una vegada més com en els vells temps per les dues Lligues conquerides

  • Córrer és de campions: la reconstrucció del camí del Barça cap al títol de Lliga

  • El Barça conquereix la Lliga amb festa grossa

  • Festa de matinada de la plantilla després del derbi

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una rua d’alegria va recórrer els carrers de Barcelona, tenyits de blaugrana una vegada més com en els vells temps. Però millorats i nous temps perquè el bany de masses fos més complet. El Barça va ajuntar els campions i les campiones de Lliga perquè rebessin i disfrutessin de l’entusiasme de l’afició pels dos títols. Que no eren els únics i no seran els últims. 

A l’equip de Xavi Hernández li queden quatre partits de tràmit després de segellar la victòria en el derbi contra l’Espanyol. Al de Jonatan Giráldez, entusiasmat brandint bengales, li espera la final de la Champions dissabte vinent 3 de juny contra el Wolfsburg a Eindhoven. «Tenim el cap pensant en la final», va reconèixer Alèxia Putellas, la capitana i la jugadora més enfocada de la plantilla femenina. 

Il·lusió recíproca

Tres autobusos descoberts van sortir del Camp Nou i van circular fins a l’Arc de Triomf perquè jugadors i aficionats compartissin l’alegria comuna. Cada equip anava en el seu vehicle propi, amb la seva festa particular, més mesurada la d’elles, de creixent entusiasme la d’ells, sense arribar al desfasament d’anteriors edicions, amb jugadors beguts i sense samarretes. La cavalcada va discórrer amb lentitud, ja des de la sortida des de l’estadi, on va acudir una multitud, tot i que va complir l’horari previst de les tres hores.

«Es veu que a la gent li fa il·lusió veure’ns i a nosaltres també; és molt bonic passar aquest temps amb ells, tenir-los més a prop que mai i que disfrutin», va explicar Marc André Ter Stegen, un dels pocs que havia participat en rues anteriors juntament amb Sergi Roberto –«feia molts anys que no la fèiem i ens ho estem passant molt bé», va comentar–, Alba, Busquets i Dembélé. Sense oblidar Xavi Hernández, per descomptat, ara amb el xandall d’entrenador, però vestit amb la samarreta commemorativa igual que els altres. Ronald Araujo confessava la seva condició de primerenc. «Mai havia viscut una d’aquestes i tant de bo en vinguin més», va dir, amb la bandera uruguaiana a mode de capa. Raphinha es protegia amb la brasilera. «És millor del que esperava», va dir l’extrem.

L’entusiasme va anar augmentant a mesura que es consumien cerveses, amb llaunes que anaven de mà en mà. La mesura inicial es va anar transformant en un progressiu augment de salts, sense que s’arribés a la cota del batibull ni cessessin salutacions i mostres d’afecte als aficionats, que també van omplir balcons. Kounde va aparèixer a la tarda amb una samarreta serigrafiada d’un gol de Dembélé i amb la polaroid per immortalitzar moments. Lewandowski (11 lligues celebrades a Alemanya) es va anar contagiant de l’ambient, igual que Christensen, un altre dels acabats d'arribar. Franck Kessie estava animat des d’un principi.

Gratitud d’elles al club

«El que estem vivint és molt bonic i és d’agrair que el club muntés aquesta rua i que nosaltres puguem viure una experiència com aquesta», va confessar Aitana Bonmatí, campiona per quarta vegada consecutiva. Jonatan Giráldez, l’entrenador, es va confessar «un privilegiat», com la migcampista, i va suggerir que la Champions potser valdria una altra rua.

Centenars d’aficionats van seguir la ruta a peu –Travesera de les Corts, Numància, Berlín, París, Balmes, Pelai, Fontanella i Trafalgar–, fins al final i va ser un dels factors que va alentir una mica la marxa, ja que no hi havia tanques que continguessin la pulsió de la gent d’acostar-se als autobusos. Només hi va participar el personal de cada vestidor, sense directius a bord. Joan Laporta els va acomiadar a l’estadi. El president, entre d’altres, necessitava anar a descansar. Amb prou feines havia dormit tres hores.

Notícies relacionades

Després de la gresca de Cornellà-el Prat, enfosquida per la violenta irrupció d’ultres blanc-i-blaus a la gespa, la directiva i els tècnics es van reunir per sopar i prendre unes copes, mentre que la plantilla es dirigia a un altre local després d’una emocionant rebuda a Sant Joan Despí, d’on havien sigut acomiadats abans de marxar cap a l’estadi blanc-i-blau.

Laporta va emprendre el camí de casa seva cap a les quatre i abans d’acudir a les nou del matí a TV-3 havia atès dues entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC-1. Després va tenir una reunió de la comissió delegada, en què preparaven la rebaixa dels preus dels abonaments de Montjuïc.

Actualitzar

Fa 347 dies

Hasta aquí la narración en directo de una rúa festiva, en la que los jugadores y jugadores han manifestado una gran sintonía con la gente. Después de cinco años había ganas de festejos. Según estimaciones de la Guardia Urbana, 76.000 personas han seguido entre el Camp Nou y el Arc de Triomf la fiesta azulgrana.

Fa 347 dies

Ya han cruzado los dos autobuses por delante del Arc Triomf, el punto final de un recorrido que ha sido un homenaje de los aficionados del Barça a su equipo después de ganar la 27ª liga de su historia (el equipo masculino) y la octava (el femenino).

Fa 347 dies

Practicamente a oscuras, los dos autobuses se acercan al Arc de Triomf entre luces de bengalas.

Fa 347 dies

El Arc de Triomf a la vista. La rúa empezó con algo de retraso, pero cumplirá las tres horas previstas.

Fa 347 dies

Recta final de la rúa, que sí cumplirá el tiempo previsto. Por Fontanella, camino de Trafalgar y del Arc de Triomf.

Fa 347 dies

Xavi Hernández, desatado y puño en alto, durante el trayecto por la plaza de Catalunya.

Fa 347 dies

Los dos autobuses entran en una plaza de Catalunya a rebosar en su parte sur. "Hacía unos años que no lo celebrábamos y lo estamos disfrutando mucho. Es increíble", dice Sergi Roberto, uno de los capitanes. Alba y Busquets bromean con él mientras habla a la cámara.

Fa 347 dies

"Es increíble. No tengo palabras", dice Ana-Maria Crnogorčević. "Es un día para no olvidar", corrobora Marta Torrejón a las cámaras de Barça TV.

Fa 347 dies

"Es espectacular, es mejor de lo que imaginaba", dice Raphinha sobre el homenaje de los aficionados.

Fa 347 dies

Los campeones y campeonas cruzan la Gran Via camino de la calle de Pelai. Sigue habiendo muchísima gente en la calle, y más en una zona de abundante presencia de turistas.

Fa 347 dies

"Somos unos privilegiados por vivir días como estos", dice el técnico Jonatán Giráldez, del Barça femenino. "La temporada no está acabada. Queremos la Champions e iremos a por todo", añade sobre la final de Eindhoven.

Fa 347 dies

"Lo que estamos viviendo con la afición estos años es único. Estamos alucinando un poco al ver tanta gente", reconoce Aitana Bonmatí a Barça TV

Fa 347 dies

La comitiva baja por la calle de Balmes. Parece difícil, por no decir imposible, que se cumpla la previsión de llegar a Arc de Triomf a las nueve.

Fa 347 dies

"Nunca había vivido algo así. Es una felicidad tremenda", dice Araujo.

Fa 347 dies

Alexia, Cata Coll, la portera suplente, y la joven Claudia Pina no quieren perderse detalle desde el frontal elevado del autobús.

Fa 347 dies

Ya no luce prácticamente el sol, pero Busquets, Lewandowski, Kessie, Dembélé, Raphinha y Arnau Tenas no se quitan sus gafas oscuras. El marfileño improvisa unos pasos de baile grabado por Koundé.

Fa 347 dies

A Jonatan Giráldez, el técnico del Barça, no le dan miedo los petardos. Levanta una bengala en el autobús.

Fa 347 dies

"Estamos muy agradecidas a nuestra gente, han estado de 10 esta temporada. Nos queda Eindhoven y lo daremos todo por ellos", dice Alexia Putellas a Barça TV. Es la estrella del equipo y la más aclamada por los seguidores.

Fa 347 dies

Más de hora y media de rúa de campeones y campeonas y la fiesta continúa a tope entre una multitud de niños y mayores.

Fa 347 dies

Los jugadores no pierden ocasión de saludar a espectadores privilegiados, los adultos y niños que engalanan sus balcones con banderas del Barça sus balcones.

Fa 347 dies

"Cada vez es diferente, es superespecial ver cómo la gente se alegra, y un orgullo para nosotros", dice Ter Stegen a Barça TV.

Fa 347 dies

Koundé gana muchos puntos como protagonista de la rúa. Al margen de usar la Polaroid, luce una camiseta blanca con una serigrafía de su compatriota Dembélé celebrando un gol.

Fa 347 dies

Alexia Putellas, entrevistada en directo por Barça TV, el canal oficial del club que desaparecerá el próximo 30 de junio.

Fa 347 dies

Los dos autobuses han girado por la calle de Numància camino de la calle Berlín y París.

Fa 347 dies

Marcha muy lenta de la comitiva de campeones por la Travessera de les Corts, abarrotada de seguidores del Barça.

Fa 347 dies

Araujo y Raphinha tienen tiempo para todo, firman una camiseta y se la lanzan a un aficionado.

Fa 347 dies

Las jugadoras de Jonatan Giráldez celebran con la gente agitando banderas azulgranas su éxito en la Liga.

Fa 347 dies

Araujo, uno de los grandes nombres de la temporada, luce la bandera de su país, Uruguay, por encima de la camiseta de los campeones. Raphinha lleva también la de Brasil.

Fa 347 dies

Koundé hace fotos instantáneas desde el autobús con una cámara Polaroid.

Fa 347 dies

Xavi, eufórico, levanta el puño dirigiéndose a la gente. Su hermano y ayudante, Òscar, siempre a su lado.

Fa 347 dies

Los agentes de la Guardia Urbana contienen a la gran multitud de aficionados para que no se acerquen en exceso a los autobuses en Travessera de les Corts.

Fa 347 dies

Algunos aficionados acompañan por la acera el paso de la marcha lenta de los autobuses.

Fa 347 dies

Las campeonas graban con sus móviles a los seguidores que se concentran en gran número en el inicio de la rúa.

Fa 347 dies

Numerosos aficionados se han congregado en el Camp Nou para ser los primeros en homenajear a los jugadores,

Fa 347 dies

Arranca la rúa con más de 10 minutos de retraso. Laporta despide a las dos plantillas.

Fa 347 dies

Se retrasa el inicio de la rúa. Como era previsible, Gerard Piqué no está entre los campeones de Liga.

Fa 347 dies

Xavi y Òscar Hernández, con Jordi Cruyff, los últimos en subir al autobús.

Fa 347 dies

Los protagonistas suben a los dos autobuses descubiertos. Por ahora se mantiene el horario previsto.

Fa 347 dies

Las dos plantillas posan junto al presidente Laporta en una foto para el recuerdo antes de iniciar la rúa.

Fa 347 dies

Alejandro Echevarría, excuñado de Joan Laporta, departe en la explanada del Camp Nou con los cuatro capitanes en el Camp Nou: Busquets, Alba, Sergi Roberto y Ter Stegen.

Fa 347 dies

Las dos plantillas del Barça ya han llegado al Camp Nou acompañadas de los respectivos cuerpos técnicos.

Fa 347 dies

El expresidente Joan Gaspart, acompañado de uno de sus nietos, saluda a Joan Laporta en el Camp Nou.

Fa 347 dies

El presidente Joan Laporta ya espera a la plantilla en el Camp Nou junto al vicepresidente deportivo Rafa Yuste, Enric Masip, miembro de la comisión deportiva, y el jefe de protocolo, Jordi Gómez.

Fa 347 dies

El recorrido arrancará en el acceso 14 del Spotify Camp Nou, en la avenida de Aristides Maillol. Una vez en Travessera de les Corts, se bajará por la calle de Numancia hasta la calle Berlín/París. Después, continuará bajando por Balmes hasta llegar a la calle de Pelai. Pasando por las calles de Fontanella y Trafalgar se llegará al punto final del recorrido: Arc de Triomf.

Fa 347 dies

La Guardia Urbana anuncia que se inician los cortes de tráfico por el recorrido que va desde el Camp Nou hasta el Arc de Triomf.

Carregar més