ÒBIT

Mor d’accident el saltador base Álex Villar als 34 anys

Mor d’accident el saltador base Álex Villar als 34 anys
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’esportista espanyol Álex Villar va morir divendres als 34 anys en un accident quan practicava salt base a la zona de Punta Calva, al terme municipal de Plan (Osca).

El Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) va rebre l’avís divendres cap a les 10.30 hores. Immediatament, va comunicar a la central 062 de la Guàrdia Civil d’Osca que hi havia hagut un accident d’un saltador base a Punta Calva.

Un helicòpter de la Guàrdia Civil de la Zona d’Aragó, amb base a Osca, el GREIM de Boltaña i un metge del 061, es van dirigir al lloc de l’accident i, després de sobrevolar la zona, van localitzar l’accidentat en una canal pedregosa.

Aixecament del cadàver

Mitjançant un cicle de grua, els especialistes de muntanya van baixar fins al punt exacte on era l’accidentat, que presentava lesions incompatibles amb la vida.

Notícies relacionades

Després de donar avís a l’autoritat judicial, es va procedir, per part de components del GREIM, a l’aixecament del cadàver i el seu trasllat amb helicòpter de la Guàrdia Civil fins a l’helisuperfície de Boltaña i d’aquí a l’Institut Anatòmic Forense de l’Hospital Provincial d’Osca per serveis funeraris. Les causes de l’accident s’estan investigant.

Entre els èxits de Villar, madrileny de naixement i que acumulava més de 1.000 salts base i 2.000 salts d’avió, hi ha haver travessat el 2019 l’arc natural de Piedrafita (Osca) a 250 quilòmetres per hora.