Futbol

LaLiga demana al Barça 250 milions de beneficis per poder fitxar

LaLiga demana al Barça 250 milions de beneficis per poder fitxar
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de LaLiga, Javier Tebas, i el seu director general, Javier Gómez, van explicar que el Barça ha de presentar 250 milions d’euros de beneficis per poder tenir límit salarial. Va ser la condició perquè poguessin utilitzar les palanques l’estiu passat. «Han tingut la seva estratègia per fitxar més. No sé si és el més adequat, però si han aconseguit tenir aquests ingressos, han pogut gastar més en jugadors. Els hem obligat a pressupostar beneficis aquesta temporada de 250 milions d’euros. Si no compleixes aquesta quantitat, els diners que no aconsegueixis seran rebaixats del límit salarial», va assenyalar Gómez.

Des de LaLiga es va comentar que estan estudiant el pla de viabilitat del Barça i no veuen encara clar que puguin fitxar. «Les conseqüències de la documentació rebuda les parlem amb el club. Fins que no es vegi fet el seu pla de viabilitat, continuaran superats en límit. Aquí no mirem si el porten per a Messi o Mbappé. Els diem que tenen tanta quantitat per fitxar», va assenyalar Gómez.

En aquest sentit, LaLiga ha deixat clar que hauran de complir amb el pressupost requerit o atenir-se a les normes de l’1/4. «El que és clar és que per incorporar jugadors han de tenir un equilibri pressupostari, que el Barcelona hauria de fer un gran esforç, o la norma del 40%. Si amb aquestes normes n’hi entren set, doncs en portaran set; si només n’hi cap un, doncs només en podran portar un. Si diem l’import que li falta, perjudicaríem el Barcelona en aquests moments».

De fet, es va explicar des de LaLiga que el pla de viabilitat del Barça va pel camí de vendre jugadors importants per un preu alt per poder tenir opcions de fitxar. «El Barcelona vendrà jugadors per imports bons. El seu pla va per aquest camí». 

Els clubs de LaLiga van recuperar en la temporada 2021-2022 els ingressos precovid

LaLiga i els seus clubs van recuperar pràcticament en la temporada 2021-2022 els ingressos previs a la pandèmia de la covid-19 i van fregar ja els 5.000 milions d’euros, al mateix temps que són els que menys pèrdues afegides (140 milions) van registrar, segons mostra l’informe econòmic anual de la patronal relatiu a l’esmentada campanya.

Els ingressos totals del futbol professional espanyol es van situar en la 2021-22 en 4.838,1 milions, a prop de la màxima cota històrica de la temporada 2019-20 (5.000 milions), després de la difícil conjuntura per la pandèmia de l’anterior temporada 2020-21, quan els ingressos van caure per sota dels 4.000 milions. Així, el creixement anual ha sigut d’un 22,6%.

Aquestes dades s’extreuen de l’informe econòmic anual dels clubs de LaLiga presentat aquest dijous per la patronal a la seva seu de Madrid, un esdeveniment al qual van assistir el seu president, Javier Tebas, i el director general corporatiu, Javier Gómez. Tots dos han defensat el «creixement sostenible i no artificial» de la competició, del qual han celebrat l’«èxit i solidesa».

Notícies relacionades

Dels més de 4.800 milions d’ingressos totals, la partida que més creixement va experimentar va ser la de ‘matchday’, amb un augment del 123%, derivat de la tornada del públic als estadis de forma generalitzada i l’aixecament de les restriccions als aforaments. També es va registrar un notable avanç dels ingressos comercials (+2,9%), recuperant-se part de la pèrdua d’ingressos de l’exercici anterior a conseqüència de la pandèmia.

Coneguts els ingressos i les despeses, el resultat net afegit de la competició espanyola es va situar encara en unes pèrdues de 140 milions en la 2021-22, però amb un nivell de dèficit inferior al de l’exercici previ i també al de les altres grans lligues, com la Bundesliga (-205 milions), la Ligue 1 (-601), la Premier League i la Championship (-1.005) i la Sèrie A i B (-1.150).

Temes:

Javier Tebas