Futbol

Deco, l’aposta de Joan Laporta per substituir Mateu Alemany

  • Mateu Alemany deixa el Barça en una delicada situació

  • Laporta perd els seus pilars un rere l’altre

Deco, l’aposta de Joan Laporta per substituir Mateu Alemany

VALENTÍ ENRICH

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un comunicat oficial del FC Barcelona va anunciar, després de la victòria davant l’Osasuna, la inesperada marxa de Mateu Alemany, a partir de l’1 de juliol, del seu càrrec de director de futbol. No han passat ni 24 hores des que es va fer pública aquesta nota i ja ha irromput un nom amb enorme força com el cridat a ocupar el càrrec d’Alemany: Anderson de Souza, Deco. L’exjugador del Barça és l’elegit per Joan Laporta per ocupar el càrrec que planifica i negocia els moviments de jugadors de la primera plantilla.

Si en un primer moment es va parlar d’Antonio Cordón, el director esportiu del Betis, per la seva bona relació amb Jordi Cruyff, el director esportiu del Barça, al llarg del dia d’avui el nom de Deco s’ha convertit en l’elegit pel president blaugrana.

El vincle de Deco amb el Barça és àmpliament conegut, com la seva excel·lent relació amb Laporta, el president que el va fitxar el 2004 procedent del Porto perquè s’incorporés al Barça que dirigia Frank Rijkaard. Deco és també excompany de l’actual tècnic blaugrana, Xavi Hernández, cosa que també juga a favor seu, i també va coincidir amb Leo Messi.

Els fitxatges d’Aubameyang i Raphinha

Per contra, si es tanca la seva incorporació com a relleu de Mateu Alemany, haurà d’abandonar la seva ocupació actual de representant de futbolistes. Seves van ser les gestions per a la incorporació al Barça d’Aubameyang la temporada anterior i de Raphinha l’estiu passat. Deco manté una relació molt fluida amb el club, amb el qual col·labora com a assessor al mercat portuguès i brasiler.

Notícies relacionades

La incorporació de Deco, per tant, queda pendent d’aquest assumpte capital. Laporta l’ha de convèncer perquè es converteixi en un nou puntal del seu projecte esportiu a costa d’abandonar una tasca tan rellevant i ben remunerada en el futbol actual com és la d’agent de futbolistes. Si es confirma la seva arribada, quedarà pendent també el paper de Jordi Cruyff en l’estructura esportiva. Acaba contracte aquest mes de juny i el terratrèmol provocat per la sortida d’Alemany podria fer-li decidir no continuar al club.

Una altra qüestió que també caldrà aclarir serà, si s’acaba tancant l’arribada de Deco al Barça, la intenció manifestada en el comunicat de la marxa de l’executiu mallorquí que s’ha compromès a tancar totes les operacions del primer equip d’aquest estiu, «tot i que alguna es faci en l’últim instant del mercat».