Comunicat professional

Els àrbitres esclaten contra LaLiga i denuncien una campanya mediàtica contra ells

  • De Negreira a Franco: el règim franquista eleva la tensió entre Barça i Madrid

  • Laporta nega que el Barça comprés àrbitres

Els àrbitres esclaten contra LaLiga i denuncien una campanya mediàtica contra ells

EFE

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha publicat aquest dimarts un comunicat de l’estament arbitral on es denuncia una campanya mediàtica en contra seu i s’adverteix amb prendre mesures dràstiques si no s’atura el clima de crispació i hostilitat que afecta els col·legiats.

Les últimes crítiques a Del Cerro Grande després del València-Sevilla han acabat d’enervar els àrbitres, que lamenten els «atacs permanents de la Lliga» i consideren que s’han descontrolat les declaracions, comentaris, comunicats dels clubs qüestionant la seva tasca.

El comunicat íntegre és el següent:

«Des de l’arbitratge professional del futbol espanyol volem traslladar la nostra profunda preocupació per la lamentable situació que s’ha generat entorn del col·lectiu que representem i que s’impulsa i promou des de diferents fronts del futbol professional en el que considerem una campanya perfectament mesurada i organitzada.

Lamentem els atacs permanents de La Liga i dels seus principals dirigents. El vídeo difós pel seu director de Competicions, Luis Gil, mirant d’assenyalar i ridiculitzar les actuacions arbitrals, és una mostra més de l’interès de La Liga a generar un clima irrespirable cap al nostre col·lectiu, sembrar el dubte sobre les nostres decisions i menyscabar la professionalitat arbitral. Per això, els àrbitres de Primera i Segona divisió sol·licitem a La Liga i als seus dirigents respecte i responsabilitat institucional davant un fet sense precedents en el futbol espanyol.

Crida a la violència

Els dirigents de La Liga no poden lamentar permanentment una crisi reputacional en el futbol espanyol i alhora col·laborar a generar-la a través d’una crida a la crispació i a la violència contra els àrbitres en una maniobra que només condueix a la devaluació del nostre futbol i al seu descrèdit social.

A més, és important posar en coneixement de l’opinió pública que el CTA no designa els àrbitres, sinó que ho fa un òrgan denominat CACP (Comitè de Designació) on és present un membre de la RFEF, un membre de La Liga i un altre membre de designació per comú acord o, si no existís, pel CSD.

Un dels membres que durant anys va ser designat per La Liga per desenvolupar aquesta tasca és l’ex col·legiat Antonio Jesús López Nieto, que, al contrari del que està fent La Liga, enarbora l’autonomia del col·lectiu arbitral. López Nieto va manifestar públicament que durant 16 anys va estar «designant àrbitres», va assegurar que «tot és mentida» i va demanar «reposició per als àrbitres, per al futbol i per a la credibilitat».

El futbol com a esport

Finalment, volem deixar clara la nostra autonomia, que ho ha de ser i ho serà sempre de La Liga i dels clubs malgrat la confusió en què s’ha mirat de submergir l’aficionat. Les federacions són els ens encarregats d’organitzar el futbol a cada país i el nostre estament treballa amb autonomia i professionalitat pel bé de l’arbitratge i del futbol. Urgeix una profunda reflexió davant comportaments tan irresponsables que s’han d’aturar al més aviat possible pel bon nom del futbol espanyol.

Tots hem d’entendre el futbol com un ESPORT en el qual hi ha d’haver passió i emoció, i on els protagonistes tenen errors i encerts; dirigents, jugadors i àrbitres.

No es pot utilitzar l’esport en general i l’arbitratge en particular com un mitjà per justificar comportaments i conductes indegudes i inapropiades per part de TOTS els membres que formem la família del futbol.

Sense seguretat

Notícies relacionades

És una situació que no només afecta el col·lectiu arbitral professional sinó, el més preocupant encara, menors que comencen en categories inferiors i que no tenen seguretat al camp, nens que són assenyalats, insultats, amenaçats i, el que és més greu, agredits físicament, una cosa intolerable i efecte directe de la campanya mediàtica de desprestigi que patim per part de La Liga i els clubs professionals.

Per tot l’esmentat anteriorment ens agradaria enviar un missatge per a la reflexió i així no haver de lamentar cap desgràcia més de les ja esdevingudes, ni haver d’adoptar mesures dràstiques i amb urgència que repercutirien directament en la nostra competició».