Reivindicació

ERC demana que la Kings League inclogui el català com a llengua en el futur

  • La ‘final four’ de la Kings League omple el Camp Nou

  • Els pròxims projectes de Piqué

ERC demana que la Kings League inclogui el català com a llengua en el futur
1
Es llegeix en minuts
EFE

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha aplaudit l’«èxit» de la Kings League, que ha qualificat de «fenomen de l’any», però ha lamentat l’«absència» del català en l’organització de la competició, per la qual cosa ha demanat que aquesta llengua pugui ser incorporada en el futur.

L’espectacle lúdic esportiu de la Kings League va prendre aquest diumenge l’Spotify Camp Nou, on la final a quatre que es va adjudicar El Barrio (3-0)va ser seguida presencialment per 92.522 espectadors, si bé el seguiment a través dels diferents canals per ‘streaming’ va arribar a un màxim de 2,2 milions d’espectadors.

En roda de premsa aquest dilluns a la seu republicana a Barcelona, Vilalta ha sigut preguntada per aquesta final i per la seva opinió respecte a l’absència del català, ja que la competició regular i la final se celebren a la capital catalana i el seu president és l’exfutbolista blaugrana Gerard Piqué.

Vilalta, que és molt aficionat del futbol masculí i femení i que va veure ahir la final de la Kings League per ‘streaming’, ha qualificat aquesta competició de «fenomen de l’any».

«Una carència molt rellevant»

«El que podem dir és que, com a mínim, a jutjar per l’assistència, participació i seguidors, la Kings League va ser un èxit. Però hi ha una carència molt rellevant en aquesta organització, que és el català», ha admès.

Notícies relacionades

La dirigent d’ERC ha demanat que «es pugui arreglar aquesta absència» i que «en un futur» tant a la Kings League com a la Queens League –la lliga femenina que arrencarà pròximament– o en altres «iniciatives privades» que es desenvolupin a Catalunya «el català sigui incorporat», com a «llengua oficial» en aquest territori, junt amb el castellà.

A la final d’ahir van assistir diversos dirigents d’ERC, entre ells el president de la Generalitat,Pere Aragonès; la vicepresidenta del Parlament amb funcions de presidenta, Alba Vergés, o l’alcaldable a Barcelona, Ernest Maragall.