Viral

Polèmica al Rayo Vallecano per un tuit sobre el 8-M i els inicis de la covid

  • Molts usuaris han considerat fora de lloc, hipòcrita i desafortunat el comentari del club

  • Aquell mateix dia, 8 de març del 2020, es va disputar un Rayo Vallecano-Elx

Polèmica al Rayo Vallecano per un tuit sobre el 8-M i els inicis de la covid
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Avui dia 8 de març del 2023 molts han dedicat un espai a les seves xarxes per compartir i recolzar la lluita feminista en el Dia Internacional de la Dona. També moltes empreses han optat per tenyir-se de color morat per sumar-se a la causa. No ha sigut el cas del club de futbol Rayo Vallecano que, al contrari, ha disparat les alertes de molts amb un tuit considerat desafortunat que insinua la relació entre els inicis de la pandèmia amb la manifestació del 8-M.

«El nostre record i emocionat homenatge a les víctimes de la covid-19 i la nostra solidaritat amb els seus familiars i amics, quan es compleixen tres anys de l’inici de les complicacions de la terrible pandèmia al nostre país», ha tuitejat el club des del seu compte oficial.

Sí que és cert que fa aproximadament tres anys va començar una crisi sanitària mundial pel coronavirus desconegut aleshores, però molts han considerat de mal gust comparar i assumir que el moviment feminista del 8-M va causar les complicacions de la covid que van acabar en quarantenes i la «terrible pandèmia». Ja que, al cap i a la fi, no tenim una data exacta de quan va començar tot.

Rebuig massiu

«¿Per què avui Rayo Vallecano? La pandèmia no va començar el 8-M (Dia Internacional de la Dona) del 2020, ni el nombre de víctimes era rellevant llavors al nostre país. ¡El que sí que hi va haver va ser una victimització del moviment feminista a què ara us afegiu!», apunta una usuària. «¡Fa vergonya venint d’un equip que es considera progressista i que a l’inici de la pandèmia continuava concentrant milers de persones al seu estadi!», segueix.

Notícies relacionades

D’altres han apuntat a la hipocresia de l’esmentat tuit, ja que el 8 de març del 2020 es va disputar un Rayo-Elx i es va omplir l’estadi amb més de 10.000 aficionats. «Podíeu haver tancat l’estadi... ¿O el virus només estava en la manifestació del 8-M?», apunta un altre usuari.

De moment el club no s’ha pronunciat sobre el cas.