Absència al VAR

Estrada Fernández no arbitrarà aquesta jornada després de denunciar el cas Negreira

El català, col·legiat VAR, l’únic que ha pres accions judicials a compte del cas Negreira, no ha sigut designat per a cap partit d’aquest cap de setmana

Estrada Fernández no arbitrarà aquesta jornada després de denunciar el cas Negreira
1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

Xavier Estrada Fernández no arbitrarà cap partit aquest cap de setmana. I això en els col·legiats VAR és notícia, ja que reben l’assignació d’almenys un partit en cada jornada de Lliga. I això és notícia perquè la seva absència es produeix a penes uns dies després que decidís, en solitari, presentar una querella contra José María Enríquez Negreira.

El col·legiat català va presentar divendres aquesta acció judicial per presumpta corrupció esportiva de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) després de revelar-se que va estar cobrant del FC Barcelona durant dues dècades, suposadament per assessorament arbitral, mentre exercia una funció executiva a l’estament arbitral.

Notícies relacionades

Com passa cada dijous, el CTA ha anunciat les designacions arbitrals per a la jornada d’aquest cap de setmana. I a la llista no apareix el nom d’Estrada Fernández, que després de la seva retirada dels terrenys de joc el 2021 es va especialitzar en la sala VOR, una tasca que també exerceix a nivell internacional.

Estrada es va anticipar als moviments de l’estament arbitral amb aquesta denúncia, ja que els àrbitres tenien prevista una compareixença conjunta per a aquest dijous en la qual presentaran un document, avançat per EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, del grup Prensa Ibérica, firmat per àrbitres actuals i jubilats en «repulsa» als fets que estan sent investigats per la Fiscalia de Barcelona.