Futbol americà

Kansas City Chiefs, campions de la Superbowl LVII

Una puntada de peu de Harrison Butker quan feien falta 10 segons va segellar la victòria per als de Kansas | Els Chiefs es van imposar 38-35 als Philadelphia Eagles en un partit frenètic i ple de canvis al marcador

Kansas City Chiefs, campions de la Superbowl LVII
6
Es llegeix en minuts

Els Kansas City Chiefs es van coronar campions de la Superbowl LVII després d’haver derrotat 38-35 els Philadelphia Eagles en un duel d’alt vol entre els dos millors equips de la competició.

Hurts i Mahomes, líders dels primers ‘touchdowns’

La Superbowl va començar amb una magnífica posada en escena de les dues unitats ofensives, dues de les més talentoses de l’NFL. Els Philadelphia Eagles van ser els encarregats de rebre la primera possessió d’atac i ràpidament van demostrar el seu poder a totes les zones del camp. Halin Hurts va oferir bones passades a Devonta Smith que van permetre segellar els primers ‘downs’ i es va recolzar en els seus ‘running backs’ quan la defensa protegia la zona aèria. Dallas Goedert al ‘tight end’ i Gainwell van permetre als Eagles col·locar-se a tan sols una iarda de l’‘end zone’ rival, una jugada que va ser culminada amb un ‘quarterback sneak’ de Hurts, que posava el 7 -0 inicial al marcador.

L’ofensiva de Kansas va saber contestar al primer ‘drive’ del seu rival i ho va fer amb els seus tres màxims protagonistes. Pacheco va ser l’artífex d’un parell de carreres exitoses que van obligar els Eagles a alinear més defensors a la caixa per parar els envits terrestres, i va ser allà on va aparèixer el duo mortal dels Chiefs. Mahomes va connectar amb Travis Kelce en una passada de 20 iardes que va col·locar el seu equip en molt bona posició de camp, i tot seguit es van tornar a trobar per anotar el ‘touchdown’ que empatava la contesa 7-7. El partit no podia començar de cap manera millor, amb els millors jugadors dels dos equips apareixent a les zones crucials.

Tot seguit va ser la defensa de Kansas la que, gràcies a la bona pressió de la seva línia defensiva, va obligar els Eagles a treure la pilota, i van exhibir per primera vegada la gran capacitat del seu coordinador defensiu, Steve Spagnuolo, d’atacar per diferents gaps la protecció rival. L’ofensiva dels Chiefs va saber donar continuïtat a les bones sensacions que havia deixat en el seu primer ‘drive’ i la dupla Mahomes-Kelce continuava fent molt mal a la zona intermèdia, però un tir de camp fallat de Harrison Butker de 42 iardes va evitar que la franquícia de Kansas es pogués posar per davant al marcador.

Va ser aquí que vam veure per primera vegada el talent de braç del ‘quarterback’ de Philadelphia. Després d’una sortida falsa de Frank Klark que va col·locar els seus rivals a la zona central del camp, Jalen Hurts va fer una passada espectacular de 42 iardes cap a AJ Brown, receptor que es va avançar als seus defensors i va anotar el ‘touchdown’ per al seu equip. 7 a 14 al lluminós en tan sols unes quantes jugades, una mostra perfecta de l’explosivitat que té el combinat dirigit per Sirianni. 

Hurts estava jugant a nivell MVP, connectant passades a tort i a dret i aconseguint primers ‘downs’ amb les seves cames de manera molt efectiva. Però a l’NFL tot pot canviar en tan sols uns segons. Després d’haver completat una bona passada cap a Pascal, el ‘quarterback’ va veure com perdia la pilota sense cap contacte i va provocar un ‘fumble’ que ràpidament va recuperar el rival cap a l’‘end zone’. Nick Bolton, ‘linebacker’ de Kansas, va igualar el partit a 14 i els ànims semblaven més positius als Chiefs després de l’error garrafal del seu competidor.

Però si alguna cosa ha caracteritzat Hurts aquesta temporada és la seva valentia, i ho va evidenciar al seu ‘drive’ següent, tan sols uns segons després de veure com un error seu penalitzava per complet el seu equip. Després de trobar Gainwell i Scott en passades per fora dels números i una ‘flag’ de la línia ofensiva rival, el mariscal va sumar el seu segon ‘touchdown’ de carrera del partit. No semblava notar la pressió de tota una Superbowl.

Gran inici de la segona part per a Kansas

Després d’una altra exitosa defensa de la unitat defensiva de Philadelphia en la qual Patrick Mahomes va sortir coixejant a la línia de banda, la primera part va finalitzar amb un ‘field goal’ exitós d’Elliot que va suposar el 14-24 al marcador. Els Eagles van marxar al descans dos possessions per sobre. 

Kansas necessitava arrencar la segona meitat amb un bon ‘drive’ ofensiu, i això va ser exactament el que va passar. Andy Reid va involucrar McKinnon en el ‘backfield’ i el jugador va aconseguir un bon parell de jugades que van posar el seu equip en una molt bona posició de camp, i Mahomes no semblava ressentir-se gaire del dolor al turmell i, fins i tot, va completar una carrera de 15 iardes que va col·locar el seu atac a uns quants passos de la zona d’anotació. Al final va aparèixer Pacheco per anotar el ‘touchdown’ inicial dels segons trenta minuts que va posar el 21-24. 

El ‘drive’ d’atac següent va començar amb un ensurt per als Eagles, que veien com un ‘fumble’ de Miles Sanders era recuperat pel rival i portat a la zona rival per al ‘touchdown’. Després de la revisió, els àrbitres van determinar que el corredor no tenia possessió, de manera que l’anotació va quedar invalidada. Ara, sí, la defensa de Kansas va evitar encaixar el ‘touchdown’ i després de la bona puntada de peu de camp d’Elliot van recuperar la possessió amb 21-27 al marcador. 

El tercer quart va finalitzar amb un gran paper d’Isiah Pacheco en el joc de carrera de Kansas, indetectable per a la defensa rival al llarg de la contesa. 

Els últims quinze minuts es van iniciar amb un excel·lent repertori de passades de Mahomes als seus companys, en especial a Juju Smith Schuster, que veia cada vegada més a prop l’‘end zone’. Després d’enganyar tota la secundària dels Eagles, Mahomes va oferir una passada a la zona lateral per a Kadarius Toney, receptor que va anotar el ‘touchdown’ amb plaer. Per primera vegada en tot el partit, els Chiefs es van avançar al marcador. 

Últim quart per a la història

Els de Philadelphia necessitaven reaccionar i tornar el cop, però va passar el contrari. Després d’un ‘4 i fora’ ràpid, Kadarius Toney va protagonitzar un espectacular retorn de punt de 65 iardes que va posar els Chiefs de nou a les portes de l’anotació. El llibre de jugades d’Andy Reid, una font inesgotable de recursos, va deixar totalment sol Sky Moore, que va anotar el ‘touchdown’ i va posar el 35-27 al marcador. Per primera vegada en tota la Superbowl, els de Kansas van liderar la contesa. .

Notícies relacionades

Com si es tractés d’un combat de boxa, els Eagles es van aixecar d’aquest cop directe al mentó amb molt caràcter. Hurts continuava a la seva i, després d’un bon parell de llançaments a la zona intermèdia, va connectar una passada de 45 iardes cap a Devonta Smith que va sortir dels límits del camp a tan sols uns quants passos de l’objectiu. Tot seguit, Hurts va sumar el seu tercer ‘touchdown’ terrestre i va anotar també la conversió de dos punts que va posar els 35 iguals al lluminós. Tan sols quedaven cinc minuts. 

Era el moment de Patrick Mahomes. La pressió se sentia en l’ambient i Kansas era tan sols a una anotació de la glòria. Després d’un ‘holding’ crucial de Gardner Johnson, ‘safety’ dels Eagles, els Chiefs van obtenir un nou set de ‘downs’. Harrison Butker va xutar la pilota entre els pals i va posar el 38-35 definitiu al marcador. Els Kansas City Chiefs es van coronar campions de la Superbowl LVII.