BAXI MANRESA – REIAL MADRID (69-94)

El Reial Madrid aixafa un Baxi Manresa dèbil en defensa

El conjunt català no pot contra el domini de Tavares i encaixa una dolorosa derrota just quan semblava que començava a repuntar

2

ElReial Madridha passat per sobre del Baxi Manresa al Nou Congost (69-94), en un partit de la Lliga Endesa en el qual el joc coral del conjunt blanc ha aixafat una defensa local inconsistent des de l’inici.

El domini de Tavares i un Musa determinant des del tir lliure han donat un avantatge visitant al descans de 21 punts. I el partit s’ha acabat aquí. El Madrid ha baixat la intensitat, però el Manresa ha sigut incapaç de reaccionar i ha sumat una altra dolorosa derrota just quan semblava que canviaria la seva situació.

El partit ha començat amb un Madrid més concentrat i encertat. Defensa contemplativa i mal posicionada del Baxi, que ha permès que el rival penetri amb facilitat. No ha sigut fàcil frenar un Tavares molt dominador i intimidador.

Un bon Harding en atac per part dels jugadors del Bages, no ha evitat que el Madrid eixamplés l’avantatge (11-20 min. 6). Els tirs lliures de Musa i les pèrdues de pilota han penalitzat greument l’equip local, que se n’ha anat a 9 punts de desavantatge.

21 punts d’avantatge al descans

El segon quart s’ha estrenat amb un triple desmoralitzador de Cornelie seguit d’un altre de Sergio Rodríguez, que han aconseguit desmotivar el Manresa (23-44, min. 13). En atac no trobava solucions, i la defensa ha permès un parcial de 0-9. El Real Madrid ha castigado desde tres, ha dominado los rebotes y se ha ido al descanso con una amplia ventaja de 21 puntos.

L’equip català ha sortit una mica més endollat en el tercer temps (41-57, min.23). Però la primera meitat ha afectat moralment els locals i les imprecisions han tornat a aparèixer. Tavares ha dominat la defensa manresana. El Madrid ha baixat la intensitat, però els catalans no ho han aprofitat, han fallat massa en el tir i els visitants s’han tornat a emportar el quart.

El partit s’ha fet llarguíssim per a l’equip de Pedro Martínez. L’últim quart ha començat amb intercanvi de cops, però el poc encert manresà ha evitat que l’equip pogués maquillar el resultat (56-87, min. 35). Malgrat que el Madrid ha jugat a mig gas els últims minuts, ha acabat guanyant còmodament per 25 punts.

Baxi Manresa 69 – Reial Madrid 94

Baxi Manresa (22+14+13 +20): Jou (3), Robinson (8), Harding (21), Geben (-), Dani Pérez (4) –cinc inicial– Sagnia (2), Vaulet (6), Ferrari (9), Badio (4), Steinbergs (12), Olumuyiwa (-) i García (-).

Reial Madrid (32+25+19 +18): Williams-Goss (7), Hezonja (12), Cornelie (7), Tavares (11), Musa (12) –cinc inicial– Rudy Fernández (8), Hanga (9), Sergio Rodríguez (11), Deck (7), Poirier (8), Llull (2) i Ndiaye (-).

Àrbitres: Juan Carlos García González, Alberto Sánchez Sixto i Raúl Zamorano. Sense eliminats.

Incidències: Partit de la jornada 18 de la Lliga Endesa disputat al pavelló Nou Congost davant d’uns 4.865 espectadors.