Motor

Carlos Sainz torna del Dakar amb dues vèrtebres fracturades

  • Les proves mèdiques a Madrid han revelat la lesió que va patir el pilot madrileny en la seva aparatosa bolcada en la novena etapa del ‘raid’, que el va obligar a abandonar per avaria mecànica

Carlos Sainz torna del Dakar amb dues vèrtebres fracturades

FRANCK FIFE / AFP

2
Es llegeix en minuts
EFE

El pilot espanyol Carlos Sainz, que va haver de retirar-se del Ral·li Dakar després de la novena etapa per un aparatós accident amb el seu Audi, ha revelat aquest dilluns, després de sotmetre’s a unes proves mèdiques, que té fracturades les vèrtebres T5 i T6. «A la meva tornada a Madrid els dolors a l’esquena després de l’ocorregut al Ral·li Dakar han persistit més del normal. Seguint la recomanació dels metges, m’he sotmès a proves addicionals per poder avaluar amb exactitud l’abast de la lesió», explica el dos vegades campió mundial de ral·lies en el seu compte de Twitter.

I afegeix: «Lamentablement, els resultats no han portat bones notícies, ja que tinc fracturades les vèrtebres T5 i T6. La nota positiva és que les dues vèrtebres són estables i des d’avui mateix la meva prioritat serà recuperar-me al més aviat possible». Per acabar el madrileny dona les «gràcies a tots pel suport i carinyo rebut en els últims dies».

Carlos Sainz va bolcar amb el seu cotxe en el quilòmetre 5 de la novena especial del Ral·li Dakar i, tot i que es va entossudir a seguir la carrera, es va veure obligat a abandonar al no poder reparar el seu vehicle per a la desena etapa.

El cotxe de Sainz va aterrar de morro després d’una duna, va fer una volta de campana i va quedar amb les rodes cap amunt. En un primer moment es va informar que tant el madrileny com el seu copilot, Lucas Cruz, que van sortir pel seu propi peu, es trobaven bé. Els organitzadors van precisar després que el pilot presentava dolor a la zona del tòrax.

Reparació impossible de l’Audi

L’Audi RS Q e-tron E2 que pilotava el madrileny, a qui van aconseguir donar-li la volta, va sortir molt malparat de la maniobra. En un primer moment, el triple campió del Dakar pretenia esperar que arribés la seva assistència per intentar reprendre la carrera. Després, Sainz, segons va relatar l’organització del Dakar, «va renunciar a continuar en carrera» per la seva malaltia i va ser evacuat en helicòpter a l’hospital de Riad per sotmetre’s a proves mèdiques.

Situació que va tornar a fer un gir instants més tard, ja que els organitzadors van confirmar que el d’Audi volia «donar-se una nova oportunitat» i, amb aquest objectiu, va demanar l’helicòpter medicalitzat que el traslladava a l’hospital que donés tornada i el portés de nou al seu vehicle.

Notícies relacionades

Sainz va tornar al punt en el qual esperava el seu copilot que arribés l’assistència. Posteriorment, l’espanyol va prendre la ruta d’assistència fins al bivac amb l’objectiu de tornar a reenganxar-se al Dakar, però, una vegada allà, l’Audi no va poder ser reparat.

El madrileny, que ja estava descartat per a la classificació del Dakar, va marxar del Dakar després d’haver-se adjudicat la primera etapa. Va arribar a ser líder aquella jornada i la posterior, abans que diversos infortunis li impedissin lluitar per la general.