Nasser al-Attiyah i Kevin Benavides conquisten el Dakar 2023

El qatarià aconsegueix el cinquè títol amb cotxe i l’argentí, el segon amb motos

Nasser al-Attiyah i Kevin Benavides conquisten el Dakar 2023
2
Es llegeix en minuts

El pilot qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) s’ha emportat la 45a edició del Ral·li Dakar en la categoria de cotxes, mentre que l’argentí Kevin Benavides (KTM) ha aconseguit el segon títol de motos després d’imposar-se en l’última jornada, de 281 quilòmetres i 136 d’especial, entre Al-Hofuf i Dammam, i remuntar la diferència amb l’australià Toby Price (KTM) en la classificació.

Al-Attiyah, que arribava al final amb més d’una hora de marge sobre el segon classificat, el francès Sébastien Loeb (BRX), no va arriscar en una 14a etapa en què va acabar vuitè a 5:41 del guanyador del dia, el francès Guerlain Chicherit (GCK).

Així, el qatarià, conservador en una edició en què van anar caient rivals com l’espanyol Carlos Sainz (Audi), l’esmentat Loeb o el també francès Stéphane Peterhansel, revalida el títol i s’emporta el seu cinquètouareg’ (2011, 2015, 2019, 2022 i 2023).

Amb això, supera els quatre títols amb cotxe del finlandès Ari Vatanen i se situa a tres de ‘Monsieur Dakar’ Peterhansel –vuit amb cotxe i sis amb moto–. Loeb i el brasiler Lucas Moraes (Overdrive), que ha aconseguit el millor resultat d’un debutant des de 1988, van completar el podi de l’edició.

El segon títol de Benavides

En la categoria de motos, l’argentí Kevin Benavides (KTM) es va coronar guanyador de l’especial final i va aconseguir remuntar la diferència de 12 segons amb què sortia en l’última etapa respecte a l’australià Toby Price (KTM), que no en va tenir prou amb el segon lloc d’aquest diumenge.

Benavides va entrar a la meta amb un temps d’1 hora, 15 minuts i 17 segons, 55 segons per davant del pilot oceànic, a qui va arrabassar el liderat i va deixar a 43 segons en la classificació final. D’aquesta manera, s’emporta el seu segon Dakar després d’haver guanyat també l’edició del 2021.

Notícies relacionades

El xilè Pablo Quintanilla (Honda) va ser el tercer del dia, mentre que el nord-americà Skyler Howes (Husqvarna) va tancar el campionat tercer de la general, a poc més de cinc minuts del guanyador (5:04).

Per la seva banda, el neerlandès Janus van Kasteren (Iveco) va aconseguir el títol en la categoria de camions, el nord-americà Austin Jones es va imposar en T3 –categoria en què l’espanyola Cristina Gutiérrez va ser quarta–, el francès Alexandre Giroud (Yamaha) ho va fer en quads i el polonès Eryk Goczal, en SVV.

Temes:

Dakar