Ral·li

Sébastien Loeb fa història en el Dakar amb la sisena victòria d’etapa consecutiva

Malgrat el rècord de victòries, el qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) s’acosta al cinquè títol.

Sébastien Loeb fa història en el Dakar amb la sisena victòria d’etapa consecutiva
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El francès Sébastien Loeb (BRX) ha fet història en el Ral·li Dakar al convertir-se en el primer pilot de la categoria de cotxes a sumar sis victòries d’etapa consecutives, a l’aconseguir-ho aquest dissabte en la jornada de 154 quilòmetres entre Shaybah i Al-Hofuf, mentre que el qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) s’acosta al cinquè títol.

En la tretzena etapa del ‘raid’ més dur del món i a falta de només una, Loeb es va imposar per setena vegada en aquesta edició, la sisena seguida, per desfer l’empat que tenia amb el finlandès Ari Vatanen, que va aconseguir cinc triomfs parcials consecutius el 1989. A més, és també el primer pilot des de l’espanyol Carlos Sainz –el 2011– a guanyar set etapes en un Dakar.

Amb un crono de 2:26.17, el gal, reforçat en la segona plaça de la general, es va imposar amb 5:28 sobre Al-Attiyah, segon del dia i que té a l’abast revalidar el títol de les quatre rodes i conquistar el cinquè títol en el ral·li. El suec Mattias Ekstrom (Audi) va ser tercer.

Triomf de Benavides

Notícies relacionades

Mentrestant, en la categoria de motos, l’argentí Kevin Benavides (KTM) va aconseguir la victòria d’etapa amb 27 segons d’avantatge sobre el sud-africà Michael Docherty (Husqvarna) i 57 sobre l’argentí Luciano Benavides (Husqvarna).

L’australià Toby Price (KTM), cinquè del dia a 2:28 del guanyador, continua al capdavant de la classificació general i haurà de defensar en l’etapa final els 12 segons que el separen de Benavides si es vol emportar el tercer trofeu de campió del Dakar.

Temes:

Dakar