LLIGA F

El Barça consolida el liderat contra el Sevilla

• L’associació entre Clàudia Pina i Asisat Oshoala, clau en la victòria blaugrana (4-0)

• Salma Paralluelo va tornar a demostrar la seva qualitat i eficàcia, fent un doblet en 14 minuts

@FCBfemeni

2

El Barça va començar l’any igual que el va acabar, exhibint-se al Johan Cruyff davant 5.000 espectadors, amb una golejada contra el Sevilla (4-0) que consolida encara més el seu liderat, situant-se ja set punts per sobre del Llevant.

Les blaugranes van mostrar la seva millor versió al fortí, deixant enrere un inici de temporada en què els va faltar fluïdesa amb l’absència d’Alexia Putellas i Graham Hansen. Patri Guijarro i Clàudia Pina van agafar les regnes de l’equip i el van tornar reconeixible.

Pina i Oshoala, artífexs de la victòria blaugrana

Clàudia Pina i Asisat Oshoala van ser les protagonistes del primer partit del conjunt blaugrana aquest 2023. Les futbolistes van evidenciar la seva sintonia al camp, i es van associar a la perfecció per convertir-se en un problema per a Esther Sullastres. L’atacant nigeriana no va trigar a decantar el partit per al Barça. En l’inici del matx, i després d’una assistència de Clàudia Pina, es va desfer de la pressió d’Eva Llamas per fer el primer del partit.

Oshoala, que dissabte va ser la davantera de referència, va tenir diverses ocasions per ampliar la diferència, però va topar amb Sullastres i el pal. El gol arribaria de l’associació entre Pina i la davantera, tot i que en aquesta ocasió es van intercanviar els papers. La davantera nigeriana, al lateral i pressionada per tres futbolistes del Sevilla, va trobar l’espai per cedir la pilota a Clàudia Pina, que va marcar el segon gol del partit i es va consolidar temporalment com la màxima anotadora del Barça en la lliga amb sis gols, fins que va sortir Salma Paralluelo per prendre-l’hi.

El Barça va poder marxar al descans amb el tercer gol. Després d’una jugada de Patri i Pina, van fer caure Oshoala dins l’àrea i la col·legiada va assenyalar penal. Però el xut de Pina va sortir fora enganxat al pal dret. La futbolista blaugrana va jugar com a mitja punta i, tot i haver fallat la pena màxima, es va exhibir al Johan Cruyff contra l’equip que la va descobrir en aquesta posició, ja que al Barça gairebé sempre havia jugat com atacant.

L’eficàcia de Salma Paralluelo

L’equip blaugrana va continuar exhibint domini i joc contra un Sevilla al que li va faltar agressivitat contra el líder de la Lliga F. Salma Paralluelo va tornar a evidenciar la seva qualitat en la mitja hora que va disputar, generant perill cada cop que tocava la pilota. I després de donar una assistència a Oshoala, que la nigeriana no va poder rematar, va arribar el tercer. L’atacant va llegir a la perfecció la passada de Patri Guijarro, i es va desfer de la defensa del Sevilla per xutar amb l’esquerra directe a l’escaire.

No conformant-s’hi, va firmar un doblet en 14 minuts. Després d’una assistència d’Aitana Bonmatí, que va sortir de revulsiu, Paralluelo va agafar la pilota dins l’àrea i va superar Sullastres per marcar el quart del partit i convertir-se en la màxima anotadora del Barça en la lliga amb set gols.

La pitjor notícia del partit va ser la d’Ingrid Engen, que amb prou feines va estar 10 minuts al terreny de joc. La noruega es va retirar del camp queixant-se de la cama dreta. A l’haver esgotat ja els canvis, l’equip va jugar amb 10 els últims minuts de joc.