Cau en primera ronda

Garbiñe Muguruza estrena l’any amb derrota a Adelaida

La tennista espanyola va cedir el seu avantatge 6-0 i 5-2 davant la canadenca Bianca Andreescu i va acabar sent superada

Garbiñe Muguruza estrena l’any amb derrota a Adelaida
1
Es llegeix en minuts

Garbiñe Muguruza ha començat el seu recorregut pel 2023 amb una dolorosa derrota. Ha sigut en la primera ronda del torneig d’Adelaida, on s’ha vist superada per la canadenca Bianca Andreescu en un partit que tenia pràcticament guanyat amb un avantatge de 6-0 i 5-2 al marcador.

L’espanyola, que va arribar a ser la número un del món i que té dos títols del Grand Slam, Wimbledon el 2017 i Roland Garros el 2016, confia en el 2023 per recuperar el nivell competitiu que va perdre l’any passat, que va tancar sense èxit.

La seva posada en escena aquest nou any no ha sigut gaire encoratjador i ha mantingut la línia amb què va acabar el 2022. Va deixar escapar un partit que tenia guanyat. La pupil·la de Conchita Martínez va encarrilar el duel contra la canadenca, a qui mai ha guanyat –va perdre a Indian Wells el 2019 i a Miami el 2021– i es va arribar a situar a un joc del triomf.

Andreescu, que el 2019 va viure el seu millor any amb els èxits a l’Open dels Estats Units, Indian Wells i Toronto, va capgirar la situació. Va millorar gradualment mentre Muguruza desapareixia del partit.

Notícies relacionades

Al final, la canadenca de 22 anys i situada al lloc 46 del rànquing va guanyar per 0-6, 7-6 (3) i 6-1 en dues hores i quart i jugarà en la segona ronda contra la guanyadora del partit entre la nord-americana Amanda Anisimova i la russa Veronika Kudermetova, quart cap de sèrie.

En l’altre partit de la jornada, l’estoniana Kaia Kanepi va remuntar la bielorussa Aliaksandra Sasnovic per 4-6, 6-1 i 6-4. S’enfrontarà en segona ronda a la vencedora del partit entre la russa Ekaterina Alexandrova i la txeca Marketa Vondrousova.