Moment compromès

La FIFA obre expedient al cuiner Salt Bae pel seu comportament durant la celebració del Mundial

El famós xef turc hauria quedat vetat de la final de la pròxima Copa del Món per tocar el trofeu

  • La incòmoda escena del cuiner Salt Bae amb Messi durant la celebració del Mundial

La FIFA obre expedient al cuiner Salt Bae pel seu comportament durant la celebració del Mundial

REUTERS/Benoit Tessier

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les imatges de la incòmoda escena protagonitzada pel cuiner Salt Bae durant la celebració de l’Argentina a laCopa del Món han indignat la FIFA. El màxim organisme de futbol internacional ha obert un expedient al xef turc després que fiqués el nas en els festejos del Lusail Stadium i toqués el trofeu en reiterades ocasions, una cosa que està terminantment prohibida fora d’un selecte grup de persones.

La sanció inclouria un veto a Salt Bae de cara a la final del pròxim Mundial, que li impediria assistir a l’esdeveniment decisiu del torneig que se celebrarà als Estats Units, el Canadà i Mèxic.

Afany de protagonisme

Mentre el món sencer presenciava Leo Messi i els seus companys de selecció celebrar l’anhelat títol de campions, Nusret Gökçe, conegut com a Salt Bae per la seva manera de llançar sal als seus plats, va interrompre el festeig dels jugadors amb els seus familiars i amics per fer-se fotos amb ells i el trofeu.

Notícies relacionades

Les imatges van avergonyir els aficionats, i la reacció de la FIFA no s’ha fet esperar. Segons recull el ‘Daily Mail’, la sanció es deuria principalment al fet que l’extravagant cuiner va violar les regles de la federació sobre qui té dret a tocar la copa.

¿Qui pot tocar la copa?

Tal com indica la FIFA en la seva pàgina web, no qualsevol pot tocar el trofeu de la Copa del Món: «Com un dels símbols esportius més reconeguts del món i una icona de valor incalculable, el trofeu original de la Copa Mundial de la FIFA només pot ser tocat i agafat per un grup molt selecte de persones, que inclou exguanyadors de la Copa Mundial de la FIFA i caps d’Expressar,» estableix.