El Barça doblega l’Aalborg en la Champions i s’acosta als quarts

• L’equip blaugrana, liderat per Gonzalo Pérez de Vargas i Dika Mem, tomba el conjunt danès al Palau

FCB

3

El Barça, líder invicte del grup B de la Lliga de Campions d’handbol, s’ha acomiadat aquest any del Palau Blaugrana amb una victòria contra l’Aalborg danès per 32-26 després d’una gran segona part i un Gonzalo Pérez de Vargas extraordinari (14 parades en el segon període).

L’equip de Carlos Ortega segueix líder amb vuit victòries i un empat, superant d’un punt el Kielce polonès i ja de cinc el Nantes, tercer, i que aquest dijous ha perdut a Kiel (37-33). L’equip francès serà el rival del Barça la pròxima jornada.

Inici dubitatiu

El conjunt català es va veure sorprès d’entrada per un joc molt ràpid dels danesos (2-4, m. 4), amb l’exblaugrana Aron Palmarsson molt eficaç, tot i que gràcies a les accions del suec Hampus Wanne des dels set metres va aconseguir posar-se per davant (10-8, m. 16).

Els visitants van prendre ràpidament la iniciativa amb Mikkel Hansen, també exblaugrana, i el jove lateral esquerrà Mads Hoxer Hangaard, molt encertats (13-15, m. 27). Potser el fet que Ortega reservés els seus dos homes més efectius, Dika Mem i Aleix Gómez, molts minuts de la primera meitat, va permetre el domini danès.

I la diferència no va ser més gran gràcies a les vuit aturades del porter blaugrana Emil Nielsen, respostes amb nou (dues des dels set metres) del porter suec de l’Aalborg, Mikael Aggefors.

Per sota en el descans

Després del 15-16 del descans, Gonzalo Pérez de Vargas va rellevar Nielsen a la porteria blaugrana i Dika Mem iniciava la segona meitat a la pista, mentre el suec Felix Claar passava a ser el motor de l’Aalborg.

Diverses parades de Gonzalo i l’encert de Mem igualaven el matx (17-17, m. 35) tot i que les intervencions d’Aggefors i l’encert de Hangaard mantenien per sobre els visitants (21-22, m. 41), que imposaven un ritme de joc lent.

Gonzalo Pérez de Vargas sumava ja vuit aturades en els primers 15 minuts d’aquest període i això provocava que el Barça s’avancés després d’una pena màxima transformada per Dika Mem (24-23, m. 45).

Gonzalo, en ratxa

Un temps visitant va tallar la ratxa blaugrana, però una parada de Gonzalo a una pena màxima de Mikkel Hansen, propiciava que la bretxa s’obrís (27-24, m. 52) després dels gols de Luis Frade i Melvin Richardson. L’Aalborg optava per jugar amb set en atac sense porter.

El porter blaugrana seguia en ratxa i, a més, el jove central eslovè Domen Makuc marcava un ritme alt i el Barça ja dominava còmodament (29-24, m. 54) i el públic es posava dret amb la segona aturada a un pena màxima de Mikkel Hansen.

A més, el novè gol de Dika Mem, el revulsiu de l’atac català, establia el 32-26 final d’un partit amb un protagonista excepcional: Gonzalo Pérez de Vargas.

Fitxa tècnica:

32 - Barça (15+17): Nielsen (Gonzalo Pérez de Vargas, m. 31 a 60); Cindric (1), Janc (3), Fàbregas (2), Thiagus Petrus (-), N’ Guessan (4), Wanne (6, 3p), –equip inicial– Carlsbogard (-), Melvyn Richardson (1), Lángaro (-), Mem (9,1p), Makuc (2), Frade (4), Aleix Gómez (-) i Martí Soler (-).

26 - Aalborg (16+10): Aggefors (Gade, m. 55 a 60); Bjornsen (2). Sandell (1), Claar (6), Palmarsson (4), Antonsen (3), Barthold (1) –equip inicial– Mollgaard (-), Mikkel Hansen (4,3p), Hoxer Hangaard (5), Flodman (-) i Jacobsen (-).

Parcials: 3-4, 6-7, 9-8, 11-11, 13-14 i 15-16 (descans), 17-17, 20-21, 24-23, 26-24, 29-25 i 32-26 (final).

Pista: Palau Blaugrana (3.646 espectadors).