TENNIS

El Canadà guanya contra Austràlia la seva primera Copa Davis

  • Denis Shapovalov va vèncer en la final Thanasi Kokkinakis per 6-2 i 6-4 i Felix Auger-Aliassime va superar De Miñaur per 6-3 i 6-4.

El Canadà guanya contra Austràlia la seva primera Copa Davis

Canadá gana su primera Copa Davis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Canadà s’ha adjudicat, per primera vegada en la seva història, la Copa Davis de tennis després de derrotar per 2-0 Austràlia en la final disputada aquest diumenge al Palacio José Martín Carpena de Màlaga, després dels contundents triomfs en els partits individuals de Denis Shapovalov i Felix Auger-Aliassime.

Shapovalov va vèncer l’australià Thanasi Kokkinakis per 6-2 i 6-4 en 1 hora i 29 minuts en el primer partit de la final, mentre que Auger-Aliassime va vèncer Alex De Miñaur, també en dos sets, per 6-3 i 6-4.

«Les emocions són molt difícils d’explicar. Aquests nois i jo, excepte Vasek que és més gran, vam créixer junts al Canadà somiant guanyar la Copa Davis, jo personalment i crec que tots. És un moment impressionant per al meu país», va comentar Felix Auger-Aliassime, número 6 del món i que li va donar el punt decisiu al Canadà.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Shapovalov, que li va donar el primer punt al Canadà després de perdre en els individuals contra Itàlia i Alemanya, va confessar estar «vivint un somni». «Fa dos anys va ser dur perdre i ens vam quedar molt buits», va indicar.

El Canadà disputava la segona final en tres anys, després de la del 2019 que va perdre contra Espanya a Madrid. «És un moment històric per a nosaltres. ¡Estic tan orgullós! ¡L’esforç que han posat! S’han deixat l’ànima a la pista. Tots els que ens han ajudat, els fans han sigut increïble. No sé com descriure-ho. Ser part d’això és sorprenent. Un dia històric per al Canadà», va celebrar el capità Frank Dancevic.

Temes:

Copa Davis