Copa Davis

Bruguera: «Aquests jugadors poden donar la talla per guanyar»

Roberto Bautista va assegurar que és molt important el suport del Martín Carpena en l’eliminatòria contra Croàcia, malgrat la coincidència amb el debut d’Espanya a Qatar

Bruguera: «Aquests jugadors poden donar la talla per guanyar»
2
Es llegeix en minuts

A dos dies de debutar al Palau dels Esports José María Martín Carpena contra Croàcia, la selecció espanyola de tennis va comparèixer aquest dilluns en roda de premsa per fer balanç dels últims dies de preparació. Les sensacions són clares: Carlos Alcaraz i Rafa Nadal, número 1 i 2 del món, seran baixa, «però aquests jugadors poden donar la talla per guanyar», va confessar Sergi Bruguera, capità de l’equip nacional. 

Espanya participarà en aquesta fase final de la Copa Davis en condició de local a Màlaga. Tanmateix, existeixen diverses preocupacions. Una és l’absència d’aquestes dues grans estrelles, per a la qual cosa Pablo Carreño es veu preparat amb l’objectiu de fer un pas endavant: «Sempre és bo ser el número 1, però prefereixo ser el 2 o el 3 si ells estan preparats per competir perquè som més forts. Tot i que ara estic llest per ser-ho. Crec que, malgrat tot, podem fer un bon torneig. ¿Per què no guanyar com el 2019?».

La importància del dobles

En la mateixa línia, confiat amb el nivell que pot donar aquesta selecció, es va mostrar Bruguera: «De vegades és evident que no pots comptar amb l’1 o 2 del món, però tenim moltíssims jugadors de qualitat. Els cinc que són aquí han donat moltes victòries i alegries. Amb Rafa i Carlos seríem més forts, però aquests jugadors poden donar la talla per guanyar».

Ara bé. El gran «problema» a l’hora de plantejar l’eliminatòria està sent el partit de dobles contra Croàcia. «Els dobles són molt importants ara. És el 33% de l’eliminatòria. És el més forts d’ells. Hi estem treballant. Si haguéssim d’arribar, intentarem fer el millor possible», va assegurar el capità. A més va confirmar que ja té decidida quina serà la parella, tot i que la seva idea és revelar-la en l’últim moment. 

Tampoc la pista ha fet bones sensacions als jugadors. «Les condicions aquí són bastant mes ràpides. Potser no és la pista que demanaríem si ens deixessin elegir», va explicar Marcel Granollers, però la confiança és plena: «Tenim la qualitat per competir contra qui sigui i intentar guanyar», va confirmar el català. I és que, com va assegurar Carreño, «no hi ha cap favorit clar que destaqui per sobre de la resta. No saps gaire bé el que passarà. Està molt obert tot». 

Mundial de Qatar

Notícies relacionades

No obstant, davant l’expectació generada a la ciutat de Màlaga per viure i allotjar una fase final de la Copa Davis, s’ha creuat un dels grans esdeveniments internacionals del món de l’esport: el Mundial de futbol de Qatar. I no només això, sinó que, precisament, el debut de l’Espanya de Luis Enrique i de la de Sergi Bruguera coincidiran en hora: l’Espanya-Costa Rica de futbol serà a les 17.00 hores (horari peninsular), mentre que l’Espanya-Croàcia de tennis començarà a les 16.00 hores. 

Sobre aquesta qüestió es va pronunciar Roberto Bautista: «Una Copa Davis, i més a Espanya, no es viu tots els dies. És un espectacle molt bonic. És veritat que a tots ens agradaria veure Espanya en el Mundial i donar-los suport, però la gent vindrà, estarà l’estadi ple». No obstant, el missatge dels tennistes és molt clar: «Necessitem tot el suport del públic tenint una eliminatòria tan complicada contra Croàcia».