Un home de 58 anys

Un corredor de la Mitja Marató de Màlaga mor després d’arribar a la meta

Un corredor de la Mitja Marató de Màlaga mor després d’arribar a la meta

EFE / Daniel Pérez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge ha mort un corredor que havia participat en la Mitja Marató de Màlaga, segons ha informat l’ajuntament de la ciutat en un comunicat. L’atleta, un home noruec de 58 anys, ha mort just després d’arribar a la meta de la carrera, en la qual ja havia participat prèviament el 2019, segons han informat els organitzadors de l’esdeveniment.

«L’atleta ha sigut atès per metges de les dues uvis mòbils de la Creu Roja que formaven part del dispositiu de la prova. Malgrat fer-li les maniobres de reanimació cardiopulmonar avançades, el corredor ha mort», ha apuntat el consistori.

A més de la defunció d’aquesta persona, en el transcurs de la carrera un altre participant ha hagut de ser traslladat amb ambulància a l’Hospital Universitari Virgen de la Victoria de Màlaga, per causes que el consistori no ha especificat.

Notícies relacionades

El govern municipal també ha assenyalat que la carrera, organitzada per Motorpres Ibérica i Málaga Sports i patrocinada per l’ajuntament, ha comptat amb «un pla d’autoprotecció, superior al requerit en aquest tipus de proves»: «El pla ha inclòs un lloc sanitari avançat en meta, 8 uvis, 4 suports vitals avançats i 4 suports vitals bàsics, i 2 vehicles de suport 4x4. En total hi ha hagut 54 sanitaris: 9 metges, 10 infermers i 14 primers auxilis, 20 tècnics d’emergències i 1 coordinador».

Després de la defunció del corredor, l’Ajuntament de Màlaga ha activat el grup psicosocial de Protecció Civil perquè, juntament amb el Grup d’Orientació i Suport Psicològic de Parcemasa, assisteixin els familiars de l’home mort.