Antiesportiu

Marxa a Pamplona en contra dels atacs dels ultres del Barça

Els organitzadors de la concentració han assenyalat que «no és un atac aïllat» perquè el bar ha patit «nombroses batudes sempre amb un gran desplegament policial que només busca intimidar»

Marxa a Pamplona en contra dels atacs dels ultres del Barça
1
Es llegeix en minuts
EFE

Centenars de persones s’han mobilitzat aquest divendres pels carrers del barri pamplonès d’Iturrama en contra de l’atac que dimarts passat abans del partit d’Osasuna va patir el bar Ezpala a mans d’ultres del Barcelona.

La marxa ha transcorregut pels carrers del barri acompanyada d’un gran desplegament policial fins acabar a la plaça del darrere del bar Ezpala. Allà s’han cridat consignes com «‘Ezpala Aurrera’» o «‘Ez, ez, ez, faxismorik ez’» (No, no, no, feixisme no).

El bar és el lloc de trobada dels aficionats de l’Osasuna abans dels partits i els atacants van entrar amb pals i bengales deixant tres ferits que van haver de ser traslladats a l’Hospital Universitari de Navarra i l’establiment destrossat.

En contra de les agressions

La manifestació s’ha acabat amb la lectura d’un comunicat en què han denunciat la «impunitat» perquè és «impensable» que un grup de «40 feixistes encaputxats» arribin a Pamplona a plena llum del dia i destrossin un bar i «no passi res».

A més, han afegit que «qualsevol acte popular o iniciativa que es fa en aquest barri ha sigut perseguida, criminalitzada, multada o prohibida per diferents forces policials».

Els organitzadors han assenyalat que «no és un atac aïllat» perquè el bar ha patit «nombroses batudes sempre amb un gran desplegament policial que només busca intimidar». «Contra el moviment popular, la policia. I contra el feixisme, un barri organitzat,» han afegit.

Notícies relacionades

El comunicat afegeix que Iturrama diu «no al feixisme». «Els feixistes no tenen lloc en aquest barri i davant atacs com aquest, respondrem amb fermesa». Els concentrats han manifestat la seva solidaritat amb els treballadors del bar Ezpala i amb les persones que van ser agredides dimarts abans del partit de futbol entre l’Osasuna i el Barcelona.

Molts dels manifestants han anat al bar, que ha tornat a obrir les portes després de l’acte de lectura del comunicat.

Temes:

Osasuna