L’ADEU A PIQUÉ

Lewandowski i els capitans del Barça elogien la figura de Piqué

  • «Mereix anar-se’n per la porta gran», va afirmar Jordi Alba.

  • «No només és una llegenda del club, és un jugador icònic. Recordo perfectament quan jugava contra ell. Sempre era duríssim», va dir Lewandowski.

Lewandowski i els capitans del Barça elogien la figura de Piqué

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els capitans del Barcelona –Sergio Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto– i el davanter Robert Lewandowski, entre altres companys del primer equip, van elogiar la figura de Gerard Piqué, que aquest dissabte jugarà contra l’Almeria l’últim partit com a professional al Camp Nou.

Després d’anunciar la seva retirada, l’entitat catalana va difondre aquest divendres un vídeo en què diversos futbolistes blaugrana lloen la trajectòria del central català, a qui els seus companys situen com una figura clau per entendre el Barça dels últims 15 anys.

«És trist perquè el Geri significa molt per a l’equip i, personalment, per mi també. Vam arribar junts fa 15 anys i hem compartit molts moments inoblidables. El trobarem a faltar, i no només a nivell esportiu, ell ha fet possible aquest canvi de ser un equip guanyador», va valorar el primer capità de l’equip, Sergio Busquets. El migcampista va afegir que el Barça del futur necessita «més jugadors com» Piqué i va descriure que, amb el seu adeu, «se’n va un tros de l’escut» del club.

«Se’n va un tros de l’escut del club»

Sergio Busquets, capità del FC Barcelona

Futbolista clau en la història del Barça

En la mateixa línia es va referir Sergi Roberto, un altre dels capitans, que va considerar que el futbolista barceloní «ha sigut una peça clau, no només al terreny de joc, sinó també al vestidor» i va recordar que és «un dels millors centrals de la història del club i del futbol en general».

Jordi Alba, per la seva banda, va qualificar la notícia de «trista» i va opinar que Piqué «mereix anar-se’n per la porta gran». «El trobaré molt a faltar. És una persona fonamental. A mi em va ajudar moltíssim quan vaig arribar a la selecció i al Barcelona», va rememorar.

«Piqué no només és una llegenda del club, és un jugador icònic»

Robert Lewandowski, jugador del Barça

Referent per als nous fitxatges

Un dels últims jugadors amb qui ha coincidit Piqué vestint la samarreta blaugrana ha sigut Robert Lewandowski. «Piqué no només és una llegenda del club, és un jugador icònic. Recordo perfectament quan jugava contra ell. Sempre era duríssim. No només és un gran jugador que ho ha guanyat tot, és una gran persona», va expressar l’internacional polonès.

Notícies relacionades

I, en aquest sentit, va afegir: «Em va ajudar molt els primers dies que vaig arribar al club. Li tinc molt respecte per tot el que ha fet al Barça, que era el més important de la seva vida i segur que continuarà estant-hi vinculat». Un altre dels últims fitxatges, Marcos Alonso, va indicar que el jugador de la Bonanova és «un gran exemple» i va destacar que «la carrera que ha tingut la voldria qualsevol jugador».

El neerlandès Frenkie de Jong, per la seva banda, va considerar que «sempre que penses en el Barça identifiques Piqué», a qui va qualificar de «gran persona i gran jugador». Finalment, el davanter brasiler Raphinha també va parlar sobre el futbolista que aquest dissabte serà el protagonista principal del Barcelona-Almeria: «Per als joves sempre és un exemple fixar-nos en jugadors com Piqué».