Champions League

El Reial Madrid cau davant el Leipzig en un partit boig a Alemanya

Els gols de Gvardiol, Nkunku i Werner tomben per primera vegada aquesta temporada el Reial Madrid després de 17 partits | Els blancs necessiten guanyar ara el Celtic a Madrid en l’últim partit per segellar el liderat de grups

3
Es llegeix en minuts

El Reial Madrid va caure per primera vegada aquesta temporada després de 14 victòries i dos empats. Ho va fer en un partit molt previsible, per la naturalesa del rival, un duel de ritme alt que va acabar en un partit boig i en el qual van dimitir Tchouaméni i Camavinga en el mig, a més d’un atac en el qual va quedar de manifest que sense Benzema està Vinicius i poca cosa més. El Leipzig va ser massa toro per a la quadrilla de novellers que va alinear Ancelotti.

Arribava classificat el Madrid a Leipzig per tancar el tràmit de segellar el liderat del grup sumant un punt. Per a això va desplegar Ancelotti un onze light barreja de possibles i probables (Lucas, Rudiger, Camavinga o Asensio) davant un rival afilat que necessitava la victòria perquè s’està jugant la classificació amb els irreductibles ucraïnesos del Xakhtar. I des del principi es va notar qui jugava a futbol i qui es jugava la vida.

Apocalipsi blanca

Als 18 minuts el Madrid perdia dos a zero i Courtois havia tret tres mans salvadores. En passaven 13 quan en un córner Gvardiol va rematar sol una pilota salvada abans pel belga. Cinc minuts després era Nkunku qui recollia una altra pilota solta en un córner i clavava el seu xut al travesser i a la xarxa. Courtois salvava els mobles davant l’emprenyament monumental d’Ancelotti. El migcamp del Madrid era una manada d’elefants, el de Leipzig, un esquadró d’avions de la Luftwaffe alemanya. Szoboszlai, Forsberg, Haidara... Era un passeig militar que Carletto va intentar frenar ficant Rudiger de central i Nacho de lateral per segellar la seva defensa.

Va trigar 35 minuts el Madrid a saltar al camp. Blaswich, el porter local, va haver d’anar a totes davant Rodrygo i Vinicius quan els blancs buscaven enganxar-se al partit, però Nkunku i Szoboszlai es delectaven a l’esquena de Tchouaméni, Kroos i Camavinga, que barrejaven com aigua i oli. Es mastegava el primer fiasco madridista de la temporada quan Asensio, esprement una altra vegada els minuts que li dona l’entrenador, va posar una centrada al cap de Vinicius, que marcava el gol que rescatava els blancs. Ja plovia menys. 

El segon acte poc va tenir a veure amb l’inici fulgurant del primer temps. El Madrid madurava l’empat que havia vingut a buscar per segellar el liderat i el Leipzig s’atrinxerava allargant les possessions amb intencions conservadores. A l’hora de partit Ancelotti i Rose jugaven als escacs sense moure les peces del tauler. L’italià preferia continuar abaixant les revolucions al partit, conscient que el seu rival es disparava en el vertigen. Tant va voler adormir-lo que va elegir Alaba i Carvajal per assentar encara més un panorama que no li donava gaires alegries en atac, però li estalviava disgustos enrere. Rose va canviar el joc de coberts a dalt amb Werner i Dani Olmo, cosa que va ser celebrada amb una contra que gairebé acaba amb l’estocada final alemanya. Descosit el partit només restava saber si el gol seria local o visitant, perquè les anades i vingudes convertien el duel en un partit boig. 

Notícies relacionades

Sense Modric ni Benzema poc més calia buscar a la banqueta blanca. Fins al punt que Carletto va acabar fent servir un Hazard que portava moltes setmanes sense ni tan sols escalfar. El bagatge del Madrid en la segona meitat va ser de zero xuts a porteria, zero fora i ni una jugada trepitjant àrea rival. Així era materialment impossible empatar i es limitaven a mirar d’aguantar el tipus davant els alemanys. Fins que en el minut 80 Simakan va recórrer tot la seva banda, amb Alaba dimitit, i va regalar una passada a l’esquena de Militão, on va aparèixer Werner per clavar el tercer. Rodrygo va maquillar el marcador en l’últim minut amb un gol de penal després d’una falta ingènua de Nkunku. El Madrid haurà de guanyar el Celtic per ser líder després de caure en un partit en el qual va poder treure alguna cosa i va poder sortir enutjosament golejat si no és per Courtois.

[if IE 9]>