Handbol

El Barça lluitarà pel seu sisè títol en el Mundial de clubs després d’atropellar el Kielce

El Magdeburg serà el rival de l’equip de Carlos Ortega en una repetició de l’última final després de l’exhibició blaugrana en la semifinal (28-39).

El Barça lluitarà pel seu sisè títol en el Mundial de clubs després d’atropellar el Kielce

FCB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Kielce de Talant Dujshebaev va arribar a Dammam (Aràbia Saudita), on es disputa la Super Globe, com es coneix el Mundial de clubs, amb la voluntat de venjar-se del FC Barcelona, l’equip que li va arrabassar el títol europeu el juny passat en la final de la Champions. Però l’equip blaugrana va tornar a sortir guanyador contra el conjunt polonès i aquesta vegada no va necessitar la tanda de penals sinó que va passar per sobre el rival en la semifinal amb una demostració de força i confiança espectacular (28-39). Aquest diumenge, en la lluita pel títol, l’espera el Magdeburg (19.30 h, Esport 3), botxí del sorprenent Al-Ahly egipci en l’altra semifinal, en la repetició de l’última final, que va somriure als alemanys.

El Barça no va donar cap opció al Kielce, al que va dominar de principi a final fins a completar la seva exhibició de forma imparable. És el seu tercer triomf contra els polonesos en els últims cinc mesos, ja que el setembre passat també els van vèncer en partit de la primera fase de la Champions al Palau Blaugrana.

El conjunt català va construir el camí del triomf amb una excel·lent actuació del porter Gonzalo Pérez de Vargas en la primera meitat, que es va erigir en un mur insalvable per als llançadors de l’equip polonès, amb 15 parades de 26 llançaments. Això va permetre al Barça obrir una còmoda renda al descans (11-16) que en alguns moments va arribar a ser molt més àmplia, malgrat cinc minuts de desconnexió en què no va aconseguir marcar.

Una màquina poderosa

Notícies relacionades

Però en la segona part els jugadors de Carlos Ortega van ser un vendaval. Una màquina perfectament greixada, amb un ritme imparable de constants relleus a la pista, que els jugadors del Kielce no van poder seguir. Fa molts anys que l’equip polonès, actual subcampió europeu, no rebia una derrota tan dura, que va arribar a ser d’un màxim de 12 gols. No passa des que Talant Dujshebaev és a la banqueta fa vuit anys.

El Barça va fer un desplegament físic espectacular i va imposar un ritme intens que va desbordar el Kielce, amb uns jugadors que van fer la sensació d’abaixar els braços per moments, rendits al talent del conjunt català. El croat Luka Cindric va aparèixer en la seva millor versió, i van destacar Mem i Fàbregas, peces clau en els esquemes d’Ortega, però també jugadors com Macuc i Richardson per oferir una sensació col·lectiva molt poderosa, que reforça les seves opcions en la recerca del sisè títol en el torneig.

FC Barcelona, 39 - Kielce, 28

Temes:

Handbol