Handbol

El Barça arrossega el feble Ministros de Mèxic en el debut a la Super Globe (50-18)

Pablo Urdangarín ha sigut el màxim realitzador de l’equip de Carlos Ortega amb 12 gols de 14 llançaments.

FCB

2

El Barça va debutar aquest dimarts en la quinzena edició de la Super Globe –Mundial de Clubs– amb una devastadora victòria (50-18) sobre el Ministros de Monterrey (Mèxic), campió d’Amèrica del Nord i el Carib, debutant en la competició i d’un nivell molt inferior al dels blaugrana. El tècnic blaugrana Carlos Ortega va recuperar ahir mateix els 17 jugadors, la seva plantilla al complet, que estaven convocats pels compromisos de les seves respectives seleccions, per viatjar a Dammam, escenari de la competició i que han hagut de disputar el partit sense haver-se entrenat.

A més, el porter danès Emil Nielsen ha sigut baixa per una artritis posttraumàtica del dit gros del peu dret després d’un cop rebut en un partit amb la seva selecció. L’ha rellevat el porter del Barça B Roberto Doménech, que ha jugat tot el partit d’avui i ha realitzat 13 parades.

El Barça és el favorit en aquesta edició. Arriba a la cita com a campió d’Europa i amb una ratxa de 44 partits sense conèixer la derrota (42 victòries i 2 empats) en Lliga Asobal i Lliga de Campions des del novembre del 2021.

Descans per als titulars

Junt a la baixa de Nielsen, Ortega ha donat descans a Blaz Janc i Luka Cindric i no ha utilitzat els seus titulars habituals fins a la segona meitat amb el partit ja sentenciat al descans (26-10).

Amb Pablo Urdangarín en l’extrem dret i Aitor Ariño en l’esquerre, amb Domen Makuc dirigint a l’equip, Jonathan Carlsbogard en el lateral esquerre i Melvyn Richardson en el dret, el Barca ha passat per sobre dels mexicans ja en els primers 30 minuts.

Del 2-3 (min. 3) per a Ministros es passava a un clar 9-3 per al Barça després d’un parcial de 7-0 i després d’una tímida reacció mexicana (15-8, min. 16) arribava un nou cop blaugrana amb un 6-0 per a un rotund 21-8 (min. 24). Pablo Urdangarín, amb 8 gols, Ariño, amb 5, Makuc i Richardson, tots dos amb 4, van ser decisius per deixar-ho tot sentenciat al descans (26-10).

Ortega va comptar amb els seus titulars habituals en l’inici del segon temps i un parcial de 10-1 en els primers 13 minuts de la segona meitat deixava un clar 36-11 (min. 4). Llavors el tècnic blaugrana va tornar al seu inèdit ‘set’ inicial d’avui i el màxim avantatge seria de 32 gols (50-18) després del gol final d’Artur Parera. El màxim golejador del partit ha sigut Pablo Urdangarín amb 12 gols de 14 llançaments.