ESPANYOL-VALLADOLID (1-0)

Joselu dona a l’Espanyol la primera victòria a casa contra el Valladolid (1-0)

  • El davanter blanc-i-blau guia l’equip fins a la seva segona victòria de la temporada i els allunya del temut descens

Joselu dona a l’Espanyol la primera victòria a casa contra el Valladolid (1-0)

EFE/ Alejandro García

2
Es llegeix en minuts

L’Espanyol va aconseguir contra el Valladolid la primera victòria a casa. Li urgia guanyar després de l’últim partit contra el Cadis. Només havia sumat una victòria en els vuit primers partits de Lliga i s’estava acostant cada cop més als llocs de descens. El conjunt de Diego Martínez, que s’havia presentat com un equip sense idees en l’últim partit, necessitava trobar la manera de redreçar la trajectòria aquesta temporada i allunyar-se de les últimes posicions de LaLiga i ho va aconseguir.

Els blanc-i-blaus –que van jugar amb l’elàstica rosa per la lluita contra el càncer de mama– van protagonitzar una de les millors parts d’aquesta campanya. Van saltar al camp amb iniciativa i amb les idees que no van tenir contra els andalusos, protagonitzant uns primers 20 minuts molt bons, en què els va penalitzar la falta d’encert de l’equip. Puado va tenir una de les millors ocasions del partit després d’una paret amb Darder que evidenciava la seva comoditat al camp.

Aquest joc, però, va durar poc. Aviat van deixar enrere la verticalitat inicial i es van entregar a un ritme pausat i sense intenció. El Valladolid tampoc va viatjar a Cornellà amb una actitud ferotge. La millor oportunitat dels de Pacheta la va protagonitzar Sergio León, a passada de Kike, que es va quedar sol contra Lecomte, però el porter li va guanyar el duel. Després d’un inici de temporada sense amo a la porteria, el tècnic va apostar pel francès fins i tot després del seu error a Cadis.

El Valladolid reacciona

Gairebé totes les oportunitats de l’Espanyol van arribar per la banda esquerra, propulsades per Brian Oliván, que va donar profunditat a l’Espanyol. Tot i així, els periquitos va anar de més a menys i les úniques ocasions abans del descans les va tenir Puado, sense encert i superat per Masip, que contra els blanc-i-blaus va arribar als 100 partits a Primera, i Javier Sánchez.

El Valladolid, que no va tenir superioritat en tot el primer temps, va tornar del descans amb la personalitat que li va faltar abans. Amb un Espanyol gairebé sense la pilota, els de Pacheta, que a l’RCDE Stadium té la porta 94 amb el seu nom, van estar molt més còmodes. Els va continuar faltant velocitat, però van aconseguir anul·lar els blanc-i-blaus, a qui no els valia l’empat.

Notícies relacionades

La grada de l’Espanyol es començava a desesperar. Amb els llocs de descens al cap, l’afició va xiular un equip que tornava a no tenir ni intenció ni idees. I que no es va trobar fins gairebé el final del partit. L’atac de l’Espanyol només tenia dos noms: Joselu i Oliván.

El primer va avisar, després de l’assistència de Darder, amb un xut que va poder ser el primer gol. I pocs minuts després, es va convertir en l’autor de la victòria blanc-i-blava. Brian Oliván va centrar una pilota creuada a l’àrea petita que Joselu va rematar per fer el primer i únic gol del partit, amb el qual sumava la setena diana de la temporada (m. 78). Puado va poder sentenciar el partit a pocs minuts del final, després d’un error de la defensa del Valladolid, però la pilota va anar directa al pal esquerre.

Espanyol, 1 - Valladolid, 0