Europa League

La Reial Societat es desfà del Sheriff i encarrila la seva classificació

Els gols de Silva i Aritz, units a l’expulsió de Kyabou, canvien el guió d’un partit en el qual els bascos estaven patint per superar un rival estireganyós

3

La Reial Societat té un peu i mig en la següent fase de laLliga Europa després de derrotar aquest dijous per 0-2 el Sheriff Tiraspolen un partit que s’ha decidit en els primers minuts de la segona meitat.

Els gols de Silva i Aritz, units a l’expulsió de Kyabou, han canviat el guió d’un partit en el qual els d’Imanol estaven tenint problemes per superar un adversari estireganyós que s’ha quedat sense arguments després d’aquest quart d’hora inicial de la segona part.

La Reial ha entrat al partit com qui s’acaba d’aixecar d’una migdiada. El seu ritme plomís en la circulació de la pilota, les seves imprecisions i la seva falta de recursos en tres quarts de camp han facilitat la tasca defensiva d’un Sheriff amagat que, a la mínima, ha sortit en estampida fent valer la seva velocitat per mirar d’aprofitar els metres a l’esquena de la defensa.

De fet, la millor ocasió dels ‘txuri urdin’ no ha arribat fruit del seu joc posicional, sinó d’un robatori de Brais i una galopada de Sorloth, que ha trencat Kyabou al caire de l’àrea per treure un xut excessivament centrat que Kovl s’ha tret de sobre com ha pogut.

El primer acostament moldau s’ha produït als 12 minuts en un xut alt de Badolo que ha provocat l’enuig de Remiro amb els seus companys per permetre un colpejament excessivament còmode.

El domini de la Reial ha sigut evident perquè el Sheriff tampoc ha volgut la pilota i ha decidit esperar en el seu camp. Pacheco, però sobretot Aritz i Guevara han alentit en excés el joc sense aconseguir trencar línies. Ho ha aconseguit Sorloth escapant-se de Kyabou, que l’ha fet caure a prop de l’àrea. De la falta se n’ha ocupat Silva el llançament del qual ha marxat a prop de l’escaire.

La resposta del Sheriff no s’ha fet esperar i sengles xuts de Rasheed, després d’una acció individual, i Badolo han mostrat a l’equip d’Imanol que la victòria no seria senzilla.

L’últim avís de la Reial ha arribat en una contra en què Kubo ha centrat des de la dreta, Badolo ha fallat en el desallotjament i Brais ha trobat una pilota en el punt de penal que ha rematat com ha pogut, veient com l’esfèric s’anava al costat del pal.

Un últim llançament de Pernambuco que ha obligat Remiro a enviar la pilota a córner ha sigut l’epíleg a una primera part molt discreta.

No ha semblat que anunciava l’inici de la segona meitat intencions diferents per part dels dos equips, però en el minut 52 Merino ha trobat Solorth dins de l’àrea i el noruec, escorat, ha vist l’arribada de Silva que, des de la vora de l’àrea, ha posat la pilota a l’escaire mateix per desembussar el partit i avançar la Reial Societat.

El gol ha tingut un efecte alliberador en els ‘txuri urdin’, que han començat a fluir. Hi ha ajudat també que en el minut 60 Kyabou veiés la segona cartolina groga just abans que Aritz pentinés un precís llançament de falta de Brais per posar el 0-2 i sentenciar el partit.

Imanol ha decidit llavors minimitzar riscos i ha substituït Silva després de rebre una dura entrada i Sola, que en tenia una de groga. Hi han entrat Carlos Fernández, necessitat de minuts, i el jugador del planter Arambarri.

Brais, assistent en el segon gol i que viu un moment dolç, ha tornat a aparèixer en el minut 73 en una acció individual en la qual ha fet saltar pels aires la defensa del Sheriff per servir-li una pilota a Merino que, quan només l’havia d’empènyer a la xarxa, ha fallat de manera lamentable.

Els últims minuts han sobrat perquè ni la Reial ha volgut arriscar ni el Sheriff ha tingut capacitat per fer res. Els donostiarres s’han limitat a tenir la pilota per assegurar tres punts que el mantenen en el liderat i que pràcticament li asseguren la classificació per a la següent fase.