• L’astre argentí va marcar un golàs des de fora de l’àrea, però no va ser suficient

EFE

2
Enric Bonet

Un Lionel Messi brillant, però insuficient per al París Saint-Germain. L’astre argentí va demostrar en una altra nit europea que ha recuperat el seu millor nivell. En la visita del seu equip a l’Estádio da Luz a Lisboa aquest dimecres, va marcar un altre gol per emmarcar i afegir als vídeos interminables de Youtube de les seves millors jugades. Però el seu talent descomunal va resultar insuficient perquè el conjunt parisenc s’imposés davant un sòlid Benfica (1-1).

L’equip portuguès va començar el partit més ben plantat sobre el camp, i va forçar nombroses pèrdues del PSG. El davanter Gonzalo Ramos va avisar el minut 7 amb un mà a mà amb Donnarumma i uns minuts més tard amb un xut llunyà. Juntament amb Messi, el porter italià va ser el millor jugador dels parisencs durant la primera part. El Benfica dominava el partit, però va perdonar. I això resulta fatal quan tens davant l’actual Pilota d’Or.

A l’equador de la primera part, l’excapità del Barça va culminar una ràpida combinació amb Mbappé i Neymar enviant a l’escaire un xut amb un toc subtil des de fora de l’àrea. Aquesta genialitat de l’argentí va deixar tocat el Benfica i va donar oxigen a un PSG que va aconseguir el control.

Una part per a cada equip

Una part per a cada equipPerò els lisboetes no van abaixar els braços davant un conjunt parisenc que va demostrar una nit més les seves llums i ombres. Té una arribada demolidora, però flaqueja tant en la construcció del joc com en la contundència defensiva. Gràcies a això, els portuguesos van aconseguir l’empat pocs minuts abans del descans amb una centrada enverinada que Danilo –un migcampista reconvertit a central– va empènyer cap a la seva pròpia porteria.

Després d’una mala primera part, al PSG li va provar bé el pas pel descans i va recuperar la iniciativa. Va tenir la seva ocasió més clara en el minut 48 amb una espectacular xilena de Neymar que va acabar al travesser. El «10» va tornar a generar perill amb un xut llunyà de falta poc després. El segon gol del conjunt propietat de Qatar semblava ser cosa de temps.

Tanmateix, el trident Messi-Neymar-Mbappé va xocar amb dos obstacles inesperats: el seu desencert de cara a porteria en la segona part i la brillant actuació del porter grec Vlachodimos. Aquests van impedir que els francesos marquessin el segon malgrat les seves nombroses ocasions. El seu entrenador Christophe Galtier va substituir Messi 10 minuts abans del final del partit. Un canvi que va afavorir que el PSG es conformés amb un empat que el deixa colíder del grup H amb 7 punts, els mateixos que el Benfica.