Rovanperä aconsegueix el títol mundial de ral·lis amb rècord de precocitat

El pilot finlandès, amb 22 anys i 1 dia, es converteix en el pilot més jove a coronar-se campió

Rovanperä aconsegueix el títol mundial de ral·lis amb rècord de precocitat

Europa Press

1
Es llegeix en minuts

Al convertir-se als 22 anys i 1 dia en el pilot més jove a coronar-se campió del Mundial de Ral·lis (WRC), el finlandès Kalle Rovanperä va culminar el seu gran any i va escriure aquest diumenge a Nova Zelanda una nova pàgina en una carrera marcada per la precocitat.

Per concretar l’èpica conquesta, el jove finlandès es va imposar a Nova Zelanda al francès Sébastien Ogier i l’estonià Ott Tänak. Rovanperä va arribar a un avantatge de 53 punts sobre Tänak i ara té 64 punts a falta de dues proves (Espanya i el Japó). Va acabar aquesta històrica temporada de la millor manera possible, emportant-se també els 5 punts de bonificació de la Power Stage final, per davant el campió del món del 2019, Tänak.

Notícies relacionades

El fill de Harri Rovanperä –que va guanyar una carrera amb Peugeot, el Ral·li de Suècia del 2001, només uns mesos després del naixement de Kalle–, va créixer en un ambient lligat als cotxes i els esports de motor. Des de petit, el seu pare ja el portava als genolls i el va familiaritzar amb el volant». Kalle ens ha guanyat amb regularitat, no hi ha res a dir, felicitats per ell», va declarar Tänak.

«Ell va ser el meu primer professor. Em va ensenyar que el cotxe tenia un volant, un accelerador i un embragatge», va dir Kalle sobre el seu pare en una entrevista a la web de Red Bull.