FUTBOL

Indignació pel racisme patit per Richarlison durant l’amistós del Brasil amb Tunísia a París

Un aficionat va llançar una banana al davanter en un partit de la selecció

Indignació pel racisme patit per Richarlison durant l’amistós del Brasil amb Tunísia a París
1
Es llegeix en minuts

La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) va denunciar l’acte de racisme comès aquest dimarts a l’estadi Parc dels Prínceps de París, quan un aficionat va llançar una banana al davanter Richarlison en un partit de la selecció.

«La CBF reforça el seu posicionament contra la discriminació i repudia vehementment un capítol més de racisme en el futbol», va manifestar l’entitat en el seu perfil de Twitter després de la victòria del Brasil per 5-1 sobre Tunísia en l’últim partit amistós de preparació per al Mundial de Qatar 2022.

El president de la CBF, Ednaldo Rodrigues, va expressar el seu «repudi» i va recordar que totes les persones són «iguals, independentment del color, la raça i la religió».

Abans de l’inici del partit, la selecció brasilera va saltar al camp parisenc portant una pancarta amb el missatge: «Sense els nostres jugadors negres, no tindríem estrelles a la samarreta», en homenatge als jugadors de raça negra que van brillar en els cinc títols mundials del Brasil.

«El combat al racisme no és una causa, però sí un canvi fonamental per escombrar aquest tipus de crim del planeta. Insisteixo a dir que els càstigs han de ser més severs», va demanar Rodrigues.

El Tottenham Hotspur anglès, club on milita actualment Richarlison, va denunciar també a través de les seves xarxes socials l’atac racista que va patir el davanter brasiler.

Consternació

Notícies relacionades

«Estem profundament consternats per l’atac racista que va patir Richarlison durant el partit d’ahir a la nit entre el Brasil i Tunísia. El racisme no té cabuda en el futbol ni en cap altre àmbit. Estem amb tu, Richy» va expressar el club britànic en el seu compte oficial de Twitter

Diversos jugadors brasilers han sigut víctimes d’actes de racisme, el cas més recent a Espanya, amb els insults abocats contra el davanter Vinícius Júnior per part d’un periodista i per aficionats rivals abans del partit de lliga del seu equip, el Reial Madrid, contra l’Atlètic de Madrid.