La llista del Mundial

Ansu, a dotze partits de Qatar

 Mitja dotzena d’atacants conformaran la llista de Luis Enrique per al Mundial. Ara mateix només tres semblen fixos i entre els possibles apareix un Ansu que té dotze partits per guanyar protagonisme amb Xavi en el Barça i convèncer ‘Lucho’.

Ansu, a dotze partits de Qatar

FCB

4
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El Mundial de Qatar s’acosta (es disputarà entre el diumenge 20 de novembre i el diumenge 18 de desembre) i la llista definitiva de Luis Enrique per afrontar la cita mundialista segueix oberta, especialment en atac, on hi ha molts noms en l’aire com el d’Ansu Fati.

El seleccionador es va referir fa uns dies a l’absència del blaugrana en aquests termes: «Ansu Fati tornarà quan tingui el nivell de la selecció. El vam portar al grup la convocatòria passada per ficar-se en dinàmica del grup. Perquè tingui el contacte amb la selecció i veure a peu de camp com estava. No va participar, ara sí en el seu club, però en els partits oficials només n’ha jugat un de titular. Això em diu alguna cosa. Té relació especial pel gol, tot i que ara no el veig per a la llista. Tant de bo recuperi el seu nivell, que crec que ara no té. Continuem tenint moltes expectatives amb Ansu i tant de bo ho aconsegueixi». Sembla clar que el blaugrana és un jugador del gust del seleccionador, però necessita més protagonisme del futbolista.

 

26 jugadors

De cara a Qatar, la FIFA, per minimitzar danys en cas que apareguin casos de coronavirus dins d’alguna de les seleccions, permet incloure en cada llista de convocats 26 futbolistes. Mentre Ansu s’hi guanya la seva plaça, Luis Enrique ha d’aclarir molts dubtes en atac. Sembla que hi ha tres jugadors que tenen la plaça assegurada, a jutjar per la seva regularitat i la seva producció ofensiva amb la selecció. Futbolistes que a més coincideix que són els tres màxims golejadors en l’era del tècnic asturià com a seleccionador: Ferran Torres (13 gols), Álvaro Morata (12) i Pablo Sarabia (10).

Però més enllà d’aquest triplet, la resta són dubtes. Entre els jugadors en taronja, o futbolistes amb possibilitats de ser-hi però que encara no tenen el bitllet fix, apareixen futbolistes la intermitència dels quals en els seus clubs els fa entrar i sortir de les convocatòries del seleccionador. Aquí apareixen noms com el del madridista Marco Asensio, el del jugador del Vila-real Yeremi Pino, o el del blaugrana Ansu Fati. Un que s’ha guanyat l’opció d’estar fent caure la porta a cop de gols és Borja Iglesias, que a més aporta a l’asturià el perfil d’un 9 d’àrea especialista que no té. Dos altres jugadors que podrien ser-hi si superen les lesions són Gerard Moreno, un davanter mòbil que agrada a Luis Enrique, i Dani Olmo, que arribarà molt just al Mundial després de recuperar-se d’una lesió que el manté al dic sec.

 

Notícies relacionades

Finalment hi ha els descartats. Futbolistes que han sigut utilitzats pel seleccionador en algun moment, però que no compten amb opcions de viatjar a Qatar. El nom que més crida l’atenció és el de Iago Aspas, golejador irreductible en el Celta que sembla no encaixar en l’estil futbolístic de Luis Enrique, qui el va dirigir en el seu dia en el conjunt celeste. Un altre que no hi anirà és Mikel Oyarzabal, un fix per a l’asturià que una lesió de lligaments manté allunyat dels terrenys de joc des de fa mesos. I l’últim cas és el de Raúl de Tomás, que ha sigut traspassat de l’Espanyol al Rayo Vallecano, on no podrà jugar, per no estar inscrit, fins al gener. Això fa que el jugador estigui sense ritme de competició i quedi descartat de la llista per al Mundial.

 Onze partits

Espanya s'enfrontarà aquest dissabte a Suïssa a Saragossa i dimarts vinent es jugarà el liderat del grup i la classificació per a la Final Four de la Nations League en terres lusitanes davant Portugal. Seran els dos últims compromisos de la selecció abans de reunir-se amb els jugadors que aniran a Qatar, que disputaran un amistós el 17 de novembre contra Jordània. Per guanyar-se un lloc en la llista final, Ansu i la resta de futbolistes tindran per davant vuit jornades de Lliga, ja que la competició domèstica es para el 9 de novembre, i quatre de la Champions, que deixarà resolta la fase de grups el 2 de novembre. Entre els partits que es disputaran en aquest interval abans de l’aturada destaca el Reial Madrid-Barcelona de la jornada 9, el 16 d’octubre amb horari per confirmar. Dotze partits en els quals una desena de jugadors es juguen el seu lloc a la llista de Luis Enrique.