Tennis

Un Alcaraz de més a menys cau davant Aliassime a la Davis

  • Cinc dies després de triomfar a Nova York, el numero u va tornar a la competició amb una derrota contra el jove canadenc a València.

Un Alcaraz de més a menys cau davant Aliassime a la Davis

AFP

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Cinc dies després de coronar-se a Nova York com a campió de l’Obert dels EUA, Carlos Alcaraz va tornar aquest divendres a l’activitat a la Copa Davis a València. En una pista entregada al murcià, el número u del tennis més jove de la història (19 anys) va anar de més a menys davant un altre talent emergent, el canadenc Felix Auger Aliassime (22 anys), que el va acabar superant després d’una intensa batalla (7-6 (5), 4-6, 6-2). 

El marcador final va reflectir la tremenda igualtat d’un pols que havia d’assegurar la presència d’Espanya a la fase final que se celebrarà a finals de novembre a Màlaga. Alcaraz i Aliassime només s’havien enfrontat abans una vegada. Va passar als quarts de l’Obert dels EUA de l’any passat amb mal record per al murcià, que es va retirar quan perdia 6-3, 3-1. 

Sis punts seguits

L’esforç tremend de les rondes anteriors li va passar llavors factura a un Alcaraz que un any després es coronaria a Flushing Meadows davant Ruud. Amb l’impuls d’aquest èxit, Carlitos va saltar aquest divendres a la pista per enfrontar-se amb un dur oponent, el canadenc d’ascendència togolosea que ocupa el lloc 13è del rànquing. 

Alcaraz va tornar a demostrar la seva sang freda en els moments més complicats del primer set, amb especial menció per al tie-break, en el que estava 1-3 a baix i va guanyar sis punts seguits. Més d’una hora va durar aquest primer parcial. La igualtat es va mantenir en el segon set fins al novè joc, quan Alcaraz va patir el primer break del partit.

0/7 en boles de ‘break’

Aliassime no va desaprofitar l’avantatge i va portar el duel a la tercera mànega. El número u va acusar el cop i va començar 0-2. En el quart joc va llançar per la borda quatre boles de break (0 de 7 en tot el partit). Del possible 2-2 es va passar al 3-1 per a Aliassime, que va acabar certificant la seva victòria per 6-2, recolzat sempre en un gran servei que Alcaraz va ser incapaç de trencar.

En el primer partit de la tarda, Bautista va patir més de l’esperat per tirar endavant el seu partit contra Vasek Pospisil per 3-6, 6-3, 6-3. La diferència de rànquing entre tots dos (l’espanyol és el 21è del món i el canadenc, el 141è) no es va veure reflectida en la Fonteta i a prop va estar de caure el castellonenc, que es va veure afavorit en el tram final per les molèsties del seu adversari. 

Mal començament

Notícies relacionades

Bautista va flaquejar en l’inici del xoc per l’estratègia de Pospisil, fonamentada en el seu bon servei i punts molt curts. L’espanyol va cedir en blanc la seva sacada en el sisè joc i el nord-americà, molt ferm en la xarxa, va acabar emportant-se la primera mànega. Necessitava reaccionar l’espanyol i poc a poc va anar mostrant la seva millor versió, va buscar més el revés del seu adversari i va firmar un 3-0 de sortida que li va servir per guanyar el segon set, beneficiat també pels errors del seu rival en els intercanvis llargs. 

El canadenc, amb molèsties a la seva cama esquerra, va necessitar l’assistència del fisio després del segon joc del set definitiu. Bautista, molt constant, es va enfortir amb el suport del públic i va certificar el triomf. El castellonenc, de 34 anys, no cau en un partit de la Copa Davis des del 2019, quan va perdre a Madrid contra Rublev.