FUTBOL

La Premier anuncia que suspèn la jornada de Lliga per la mort de la Reina

La Premier anuncia que suspèn la jornada de Lliga per la mort de la Reina

EP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jornada de la Premier League ha quedat suspesa per la mort de la reina Isabel II. Així ho ha informat la competició anglesa en un comunicat oficial. «Com a mostra de respecte a sa majestat la Reina Isabel II, els partits de la Premier League serà posposats», explica. «En honor a la seva extraordinària vida i a la seva contribució a la nació, i en senyal de respecte, la jornada de la Premier League d’aquest cap de setmana s’ajornarà, inclòs el partit de dilluns a la nit».

La decisió de suspendre la jornada no ve marcada per cap protocol oficial, sinó per decisió de la Premier. «No hi ha obligació de cancel·lar o posposar esdeveniments i trobades esportives ni tancar llocs d’entreteniment durant el període de dol nacional. Això queda a discreció de les organitzacions individuals. Com a mostra de respecte, les organitzacions podrien considerar cancel·lar o posposar esdeveniments o tancar llocs el dia del funeral d’Estat. No tenen cap obligació de fer-ho i això és plenament responsabilitat a discreció de les organitzacions individuals», assenyala la nota.

Notícies relacionades

De fet, la suspensió no afecta només la Premier, sinó també els partits de la resta de categories. I també d’altres competicions esportives. La nota de la Premier ho explica: «Si es planegen trobades o esdeveniments esportius per al dia del funeral estatal, és possible que les organitzacions vulguin ajustar els horaris de l’esdeveniment perquè no coincideixin amb els horaris del servei fúnebre i les processons associades. Com a mostra de respecte i d’acord amb el to del duel nacional, els organitzadors poden realitzar un període de silenci i/o tocar l’himne nacional a l’inici dels esdeveniments o trobades esportives i els jugadors poden decidir utilitzar braçalets negres».

El Manchester City – Tottenham i l’Arsenal-Everton eren els partits més destacats de la jornada posposada.